Musorujsag
Élő Eredmények

Hanga felhúzta magát, mikor nem jött össze a Spurs-szerződés

M4 Sport
A szerdán már a magyar válogatottal Varsóba repülő Hanga Ádám kedden három évre írt alá a Barcelona kosárcsapatához és ma már másképp tekint vissza az egyelőre távolodó NBA-s lehetőségre.

A San Antonio Spurs részéről már-már biztosra mondták a magyar kosarasnak, hogy a következő szezonban számítani fognak rá, így mikor eldőlt, mégsem teljesül az álom, érthetően nem csapkodta a térdét örömében. „Abban pillanatban nagyon ideges voltam és nagyon rosszul esett. Most már visszagondolva tudom, hogy ennek van egy olyan üzleti oldala amit sajnos nemcsak én, hanem még ők sem tudnak kontrollálni” – értékelt az M4 Sportnak Hanga.

A hátvéd hétfőn orvosi vizsgálaton esett át a Barcelonánál, kedden pedig miután a katalán klub vezetői és eddigi csapata, a Baskonia dűlőre jutottak egymással, aláírta hároméves szerződését, mely idő alatt 7,5 millió eurót keres majd.

A játékos nem a pénz miatt váltott, mint mondta, ha az anyagiakon múlt volna a döntése, marad eddigi állomáshelyén. Kihívás számára, hogy fordítson az elmúlt két idény meneten, amikor a Baskoniával rendre megelőzték leendő együttesét.

Hanga szerdán elutazik a válogatottal az Európa-bajnokság előtti utolsó, lengyelországi felkészülési tornára.

 

A korábbi válogatott Báder Márton az M4 Sportreggeliben értékelte az átigazolást, melyet a magyar kosárlabda történetének az egyik, ha nem a legnagyobb híre.

 

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Vojvoda Dávid: Számomra még nem jött el az idő, hogy külföldre menjek
Gőzerővel készül a kosárlabda Európa-bajnokságra a csapat vezéregyénisége, Vojvoda Dávid. A kosarast az utóbbi időben sok kritika érte azért, mert nem igazolt külföldre, holott ő szeret Szolnokon játszani. Az M4 Sportnak adott interjújában amellett, hogy elmondta, miért nem vállalta a légióskodást, beszélt a romániai Európa-bajnokságról, a személyiségében történt változásokról és a Eb-s elvárásairól is.
Kosárlabda