Musorujsag
Élő Eredmények

Verstappen hanyagsága nem tesz jót a Red Bullnak – Webber

Verstappen hanyagsága nem tesz jót a Red Bullnak – Webber

Motorsport
Túl nagy nyomást helyez hanyagságával Max Verstappen a Red Bullra – véli Mark Webber. Szerinte Daniel Ricciardo eközben a mezőny legkiegyensúlyozottabb versenyzője.

A elvárttól elmaradó eredmények miatt az év első 11 hétvégéjén Max Verstappennek állandó útitársa volt a frusztráció, és ez nemcsak abban mutatkozik meg, hogy az utóbbi időben folyamatosan lebegteti a későbbi csapatváltása lehetőségét, hanem Mark Webber szerint a Red Bullra sincs feltétlenül jó hatással.

Az istálló korábbi versenyzője ugyan hangsúlyozta, a gyengébb eredmények és a Daniel Ricciardóval szembeni 50 pontos lemaradás elsősorban a műszaki hibák és a balszerencse következménye, az ausztrál úgy érzi, Verstappen dacossága és erőlködése a csapatnak sem tesz jót. „Mindkét Red Bull-os fiú jól versenyzett idén, de Max talán túlságosan hanyag a versenyek előkészítése terén a hétvégék során. Nagyon sokszor tér le az útról péntekenként és szombatonként, ami növeli a nyomást a szerelőkön, hogy rendbe tegyék az autót. Én szívesebben látnám őt többször a pályán, miközben csak feszegeti a határokat” – nyilatkozta Webber.

Azért hangsúlyozta: „Vasárnaponként már nem követ el sok hibát, és a megbízhatósági problémák miatt vesztett egy csomó pontot. Ezt elég nehéz lehet lenyelnie.”

Mark Webbert tavaly Belgiumban kapta el Mark Webbert tavaly Belgiumban kapta el

Honfitársáról, Daniel Ricciardóról eközben csak pozitívumokat tudott mondani. Webber úgy látja, az ötszörös futamgyőztesnél nincs kiegyensúlyozottabb versenyző a mezőnyben. „Daniel vasárnap délutánonként nagyon jó. Ő az F1 legmegbízhatóbb versenyzője, akiről tudod, hogy minden egyes héten hozni fogja a várt teljesítményt. Mindig a legtöbbet hozza ki a lehetőségeiből, és nem sokszor van olyan, hogy úgy érzed, még több is lett volna benne.”

A 9-szeres futamgyőztes végül volt csapata teljesítményét is értékelte. „Mindannyian nagy dolgokat vártunk az idei autótól, de nagyon gyengén indult az évük. Nagy lemaradást kell behozniuk. A Renault-motorral is voltak gondok. Nem volt meg ez, nem sikerült az – ez megy már öt éve. A Red Bullnak emiatt talán egy másodperccel gyorsabb autót kell építenie mindenki másnál” – bírálta az istálló motorbeszállítóját.

Borítókép: Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak