Musorujsag
Élő Eredmények

Hat magyar versenyző indul a lipicai kettesfogathajtó-vb-n

MTI
A rendezők döntése nyomán nemzetenként hat versenyző indulhat szeptember 20. és 24. között a kettesfogathajtó-világbajnokságon, így a magyar színeket is ennyien képviselik majd a szlovéniai Lipicán.

Tóth Tamás szövetségi kapitány a válogató versenyek alapján a 11-szeres világbajnok Lázár Vilmos és 8-szoros világbajnok öccse, Lázár Zoltán mellett a csapatban világbajnok ifjabb Nagy Tibort, a póni világbajnok Hölle Martint, továbbá a magyar bajnok Kákonyi Norbertet nevezte eredetileg, míg Szilágyi Zsolt most került az indulók közé.

A szakvezető a háromfős csapat tagjait a lovak első állatorvosi vizsgálata után a helyszínen jelöli ki. Szeptember első felében magyarországi edzőtáborban készül majd a válogatott.

A két évvel ezelőtti, fábiánsebestyéni vb-n a magyar szövetség elnökeként is dolgozó Lázár Vilmos győzött testvérét, Lázár Zoltánt megelőzve, míg az ifjabb Dobrovitz Józseffel kiegészülő magyar csapat szintén aranyérmes lett.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Baji Balázs sárkányhajósnak áll
Kicsivel több mint két hete történelmi eredményt elérve lett bronzérmes a londoni atlétikai világbajnokságon, azonban úgy döntött más sportágakban is megmutatja, mit tud.
Atlétika
Kákonyi: Sok jó hajtó van Magyarországon
Az elmúlt hétvégén rendezték Mélykúton az első nemzetközi fogathajtó versenyt, amelyen összetettben Hölle Martin a harmadik, Kákonyi Norbert a negyedik helyen végzett.
Lovassportok
Komoly tétje is lesz a mélykúti fogathajtó versenynek
Többszörös világbajnokok és a legjobb magyar fogathajtók is indulnak a júniusi mélykúti versenyen, melyen öt ország hatvan versenyzője képviselteti magát és ami magyar válogató is a közelgő Eb-re és vb-re.
Sportok