Musorujsag
Élő Eredmények

Mégsem a „kedvese” – Magnussen és Hülkenberg ölelkezni sem fog…

Mégsem a „kedvese” – Magnussen és Hülkenberg ölelkezni sem fog…

Auto Motor und Sport, F1i.com
Összeölelkezni aligha látjuk őket, Nico Hülkenberg és Kevin Magnussen azonban már lezártnak tekinti a magyarországi összezördülésüket.

Csalódnia kellett annak, aki arra számított, Nico Hülkenberg és Kevin Magnussen Spában ott folytatja, ahol a Hungaroringen abbahagyta. Mint ismert, a két versenyző a Magyar Nagydíj hajrájában először a pályán talált egymásra: Magnussen a fűre szorította őt támadó ellenfelét, amiért az FIA meg is büntette őt. Az eset után aztán a német élő adásban a mezőny legsportszerűtlenebb tagjának nevezte kollégáját, aki erre nyomdafestéket nem tűrő stílusban küldte őt melegebb éghajlatra.

A történteknek már közel egy hónapja, így Spában indulatok helyett már inkább csak a csipkelődésé volt a főszerep. Magnussen mindenekelőtt fontosnak tartott tisztázni egy részletet: bár kollégáját angolul szó szerint valóban a golyói szájjal történő érintésére szólította föl, azt tagadta, hogy a kedvesének is nevezte volna Hülkenberget. Csak a miheztartás végett…

A dán elmondta, nem igazán foglalkoztatta, milyen visszhangja volt szóváltásuknak, sem az, milyen véleménnyel voltak megnyilvánulásáról. „A telefonomon sem Twitter, sem Facebook, sem Instagram nincs, így azt sem tudom, mi zajlott az interneten” – nyilatkozta. Szerinte az azonban nem véletlen, hogy Hülkenberg interjúadás közben ment oda hozzá. „Nico biztosra akart menni, hogy mutatják a tévében” – jegyezte meg.

Motor Racing - Formula One World Championship - Hungarian Grand Prix - Race Day - Budapest, Hungary

Hülkenberg elmondta, nem beszéltek a történtek után, de már lezártnak tekinti az ügyet. Egy kis szurkálódás azért még nála is belefért. „Többé már nem leszünk barátok. Szívesen versenyzem keményen és sportszerűen, de ő másképpen szokta csinálni.”

A Renault versenyzőjét az eset után a Haas csapatfőnöke, Günther Steiner is kritizálta, ám a reptéri találkozásukról már mégis vidám képet posztoltak közösségi oldalukon. Ő is hangsúlyozta, továbbléptek. „Mindent tisztáztunk. Egy bizonyos idő után el kell felejteni az egészet. Ez már egy régi sztori. Azokra pedig senki sem kíváncsi. Ennél többet nem is kell mondani erről” – nyilatkozta a történtekről ma már higgadtan beszélő szakember.

„Nem hinném, hogy bele kéne mennünk abba, hogy ki mit mondott. Nekem is van véleményem, neki is van, lépjünk tovább! Jó, ha az F1 képes szórakoztatni is. De ha tovább lovagolunk ezen, az már unalmassá válik. Van, hogy a versenyzők kimondják, amire gondolnak. Ez nem csak egy megrendezett színház, itt az érzelmek szólaltak meg. Nincs szükség arra, hogy Nico és Kevin most eljátssza az összeölelkezést” – vélekedett Steiner.

Borítókép: Kevin Magnussen és Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)

További tartalmak