Hüttner Csaba: A vb-n is elvárható a fiataloktól a jó eredmény

A kajak-kenu vb első napján csak két hajónk nem jutott döntőbe, de a kapitány szerint mindkét versenyzőnk megtett mindent, ami ezúttal ennyire volt elég.

A magyar kajak-kenu válogatott túl van az első versenynapon a racicei világbajnokságon, és Hüttner Csaba értékelt, de előtte még elmondta, olyan „apróságok” nehezítik a csapatok munkáját, mint a meleg víz hiánya a vízitelepen, melyet hétfőre, a vb végére ígérnek a szervezők. Ezen kívül minden rendben van, a hellyel semmi problémájuk.

A csütörtöki 11 előfutamból 9-ben sikerült kiharcolni a döntős szereplést. „Henrik kihajtotta magát, elégedettek lehetünk vele, sajnos eltaktikázta megát az előfutamban és jól is számolt, mert a másik középfutamból továbbjutott volna. Ez most így sikerült” – mondta a kapitány Vasbányai szereplésével kapcsolatban.

Medveczky Erikának sem sikerült a döntő, neki annyi mentsége lehet, napok óta gyomorproblémákkal küzd és ötven százalékos teljesítményre volt csak képes. Ehhez képest a legnehezebb előfutamba került, ami még inkább sokkolta őt. Péntekre viszont össze kell szednie magát, hiszen a női négyesben is kulcsszerep várna rá.

A férfi négyesnél komoly elvárások vannak, és a kapitány szerint jó formában vannak. „A sprinterek közül az Eb-szereplésük alapján, Horváth Bencétől és Lucz Dórától is elvárható a jó eredmény, és valószínűleg az érmekért fognak küzdeni” – mondta a fiatalokról Hüttner.