Musorujsag
Élő Eredmények

Minden rekordot megdönthet a Mayweather-McGregor meccs

Minden rekordot megdönthet a Mayweather-McGregor meccs

MTI
Összesen 700 millió dollár bevételt remélnek világszerte a meccsből, amely természetesen új rekord lenne.

Minden idők legnagyobb bevételt generáló egynapos sporteseménye lehet a magyar idő szerint vasárnap hajnalban sorra kerülő Floyd Mayweather-Conor McGregor profi ökölvívó-mérkőzés.

A Las Vegasban rendezendő esemény igazi kuriózum, hiszen a boksztörténelem egyik legjobbja, a mind a 49 profi mérkőzésén győztes Mayweather olyan riválissal szemben lép szorítóba, aki még soha nem vívott ökölvívó-mérkőzést, a kevert harcművészetek királykategóriájában, a UFC-ben azonban minden elért. Világszerte mintegy 700 millió dolláros bevételt remélnek az összecsapástól.

Az ökölvívótudás, a tapasztalat és a múlt alapján a 40 éves Mayweather a favorit, a 29 esztendős dublini mellett fiatalsága, illetve már-már komikus magabiztossága szólhat. Mindkét sportoló híresen „nagyszájú”, az összecsapás hónapokig tartó felvezetésében ennek megfelelően nem maradhattak el a szócsaták élőben, illetve a közösségi médiában sem. McGregor kijelentette, néhány menetet engedélyez csak ellenfelének, akit ki fog ütni.

Jöjjön néhány adat, a számok szerelmeseinek. 1,5 kiló arany kellett ahhoz, hogy megcsinálják a „Money Belt” nevű övet, amit a WBC elnöke ad majd oda a győztesnek. Az aranyon kívül 3360 gyémánt, 600 zafír és 300 smaragd díszíti. 10 millió dollárt fizetett a Corona (sörgyár), hogy az ő hirdetése legyen a ringben. 99,99 dollárt kell fizetni az USA-ban a HD közvetítésért, ha valaki nézni akarja a Showtime-on élőben a mérkőzést

100 millió dollárt kapott már előzetesen Mayweather a találkozóért. Az összeg 250 millióra emelkedhet, ha nyer. Ha így lesz, karrierje során 1 milliárd dollár fölött lesz az összkeresete csak a bokszból. 700 millió dollár bevételt remélnek világszerte a mérkőzésből, amivel csúcsot döntene a találkozó (a jelenlegi rekord 650 millió dollár, ezt a Mayweather-Manny Pacquiao összecsapása generálta).

16 000 dollár a legdrágább jegy (hivatalosan) a T-Mobile Arenába. A legolcsóbb 1400 dollár volt, s mivel 20 ezren férnek ott el, csak a jegybevételből 90 millió dolláros bevételre számítanak (eddigi rekord: Mayweather-Pacquiao, 72 millió dollár). A gála magyar idő szerint vasárnapi hajnali 2 órakor kezdődik, a nagy összecsapásra nagyjából 4.30 órától kerül sor.

További tartalmak