„Borsódzott a hátunk, amikor vízre szálltunk”

A kajak-kenu vb szombati hősei felfoghatatlan aranyéremről, szépen csillogó ezüstéremről és egy jól működő élettársi viszonyról meséltek.

Három éremmel, két arannyal és egy ezüsttel zárta a magyar csapat a csehországi kajak-kenu világbajnokság szombati döntőit. Itt olvashatja el a nap összefoglalóját és nézheti vissza a futamokat, az érmesek természetesen a vízből kiszállva nyilatkoztak élményeikről, érzéseikről az M4 Sport kamerájának.

A Balaska Márk, Birkás Balázs kajakpáros rajt-cél győzelmet aratott 200 méteren. A magyar csapat első aranyérmének megszerzését követően elárulták, hogy a hangulattól borsódzott a hátuk, amikor vízre szálltak.

„Nekem Balázs a siker kulcsa, neki pedig én. Nagyon sok munka van ebben a diadalban. Remek volt a hangulat, borsódzott a hátunk, amikor vízre szálltunk, köszönjük a biztatást! Első felnőtt világbajnokságunkon aranyérem, ez felfoghatatlan!" - lelkendezett a 20 esztendős Balaska Márk, aki a Honvéd versenyzője.

Az 500 méteres kajakpárosok versenyében ezüstérmet nyerő Nádas Bence és Tótka Sándor duó maximálisan elégedett volt az eredménnyel és a ténnyel, hogy övék a második leggyorsabb egység a világon.

A K-2 1000 méteres döntőjében aranyérmet nyerő Farkasdi Ramóna és a két napja még betegséggel küzdő Medveczky Erika kettős nagyszerűen versenyzett, végül több mint három hajóhosszal nyert. Az első felnőtt világbajnoki címét nyerő Farkasdi boldogan mesélte, hogy párjával az év eleje óta gyakorlatilag élettársként dolgoznak együtt.

 A futamokat és a teljes szombati eredménysort itt tekintheti meg.