Vandoorne ismét büntetést kapott

A pénteki edzésnap után ismét motort cseréltek Stoffel Vandoorne autójában, vagyis a belga pilóta neve mellé újabb hátrasorolásos büntetés került hazai versenyére. Az időmérő edzés előtt összesen 65 rajthelynél tart!

Stoffel Vandoorne (Fotó: XPB) Stoffel Vandoorne (Fotó: XPB)Azt már a hétvége előtt tudtuk, hogy Vandoorne 35 rajthelyes büntetéssel vág neki hazai futamának, miután a Honda az összes erőforrásegységet kicserélte. Bár az előzetes ütemtervet nem tudták tartani, és nem vehetik be a négyes specifikációjú motort az elemek közül néhány új fejlesztésű volt.

Péntek este aztán tovább nőtt a „letöltendő” rajthelyek száma, a McLaren ugyanis bejelentette, kicseréli a váltót Vandoorne gépében, és mivel az egység még nem érte el az öt futamos limitet, a fiatal pilóta újabb öt rajthelyet kap. És ezzel még nincs vége!

Stoffel Vandoorne (Fotó: XPB) Stoffel Vandoorne (Fotó: XPB)A Honda péntek este problémákra bukkant az edzéseken futtatott erőforrásban, ezért úgy döntött egy másikkal folytatja a hétvégét. A japánok új belső égésű motort, MGU-K-t, MGU-H-t és turbót építettek Vandoorne autójába, aki a gyár közlése szerint most ugyanazt a specifikációt használja, mint a csapattárs, Fernando Alonso. Vagyis az újítások jelenleg nem futnak.

A változtatások miatt összesen 25 rajthelyes büntetést kap, ami természetesen hozzájön az eddig meglévőkhöz, vagyis Vandoorne neve mellett már egy 65 helyes hátrasorolás szerepel. Ez egyébként semmit sem változtat a rajtpozícióján, hiszen már a 35-ös és a 40-es büntetéssel is egyértelmű volt, hogy a mezőny végéről kell majd nekivágnia első hazai futamának.

Stoffel Vandoorne (Fotó: XPB) Stoffel Vandoorne (Fotó: XPB)