A harmincötödik Honvéd-akadémista is bemutatkozott az élvonalban

A harmincötödik akadémista is bemutatkozott a Budapest Honvéd színeiben, amely Herjeczki Kristóf sérülése miatt Banó-Szabó Bence személyében avatott újabb újoncot az élvonalban. A 18 éves játékos úgy érzi, helytállt a kispesti csapatban, és beszélt az NB III. és az első osztály közötti különbségről.

„Nyáron kaptam egy lehetőséget a vezetőedzőtől, hogy fent edzhetek az első csapatnál. A felkészülést ott csináltam végig, majd visszatértem az NB III-hoz, ott kezdtem a bajnokságot is. Az elmúlt két hétben kerültem vissza a csapathoz. Múlt héten a kispadon ültem, most pedig sikerült játszanom a csapatban” – nyilatkozta elégedetten a mérkőzést követően a csapat honlapjának.

A fiatal középpályást is meglepte, hogy a kezdőben találta magát a Loki ellen, hiszen három perccel a mérkőzés előtt kapta a hírt, hogy társa megsérült. A gyors és hirtelen bemelegítés ellenére Banó-Szabó úgy érzi, percek alatt felvette a ritmust, és segítségére volt a csapatnak.

Banó-Szabó Bence (Fotó: honvedfc.hu) (Fotó: honvedfc.hu)A 18. születésnapját július végén ünneplő középpályás 65 percet töltött a pályán. Banó-Szabó azt is elárulta, a vezetőedzővel előre megbeszélték, hogy nem fogja végig játszani a meccset, ám egy görcs miatt előbb hagyta el a gyepet, de ez nem lepte meg, hiszen nagy különbséget vél felfedezni a harmadosztály és az NB I. között.

„Teljesen más, ég és föld a különbség. Itt elvárják a csapattársak, hogy előre is és hátrafelé is megcsináljam a munkát. A görcs nem véletlenül jött elő a második félidő közepén” – mondta a tehetséges játékos. aki Erik van der Meert ismerve bizonyosan lehetőséget kap még az első csapatban.