Musorujsag
Élő Eredmények

Keller Ákos: Nagyon béna voltam

Keller Ákos: Nagyon béna voltam

M4 Sport/m4sport.hu
A magyar válogatott alapembere őszintén beszélt a kezdeti nehézségekről, és arról, mi kellhet az Eb-n a sikeres szerepléshez.

Szeptember elsején kezdődik a férfi kosárlabda Európa-bajnokság, melyen 18 év után szerepel ismét a magyar válogatott. A mieink Horvátországgal, Csehországgal, Montenegróval, Romániával és a címvédő Spanyolországgal szerepelnek egy csoportban.

A magyar együttes egyik meghatározó embere Keller Ákos, aki klubszinten a Fehérvár-Szolnok-Fehérvár útvonalat járta be, és öt év alatt öt bajnoki címet szerzett.

„Nagyon béna voltam gyerekkoromban, nem is értette senki, hogy én mi miatt kosarazok. mindig csak védekezni tartottak, az ellenfél legjobbját mindig én fogtam, akár center, akár irányító volt. ennek köszönhetően olyan nulla és két pont közötti meccseket hoztam” – vallott őszintén a kezdeti nehézségekről a Sport7főben.

Elárulta, még labdaérzéke se nagyon van, ha két hétig esetleg nem fog labdát, akkor egyszerűen nagyon nehezen kapja el, és minden kiesik a kezéből. Mindig próbál fejlődni, számára is az a legjobb, ha látja, hogy javul a játéka.

Az Eb-n leginkább a románok elleni meccset várja, mert azon biztos a telt ház. Ugyanakkor bízik benne, hogy addig jó lenne meccset nyerni, mert két győzelem feltétlenül kell a továbbjutáshoz. Úgy véli, ha mindenki alárendeli magát a csapatérdeknek és csapatként tudnak küzdeni, sikerülhet jó eredményt elérni.

További tartalmak