Musorujsag
Élő Eredmények

Hanga: Jobb lett volna, ha nem draftol le anno a San Antonio

Hanga: Jobb lett volna, ha nem draftol le anno a San Antonio

m4sport.hu/M4 Sport
Bár már eldőlt, hogy Hanga Ádám a Barcelona kosárcsapatában folytatja pályafutását, a magyar válogatottal az Eb-re készülő játékos az M4 Sportnak elmondta, az ő NBA-álmai szempontjából jobb lett volna, ha hat éve nem draftolja őt a San Antonio Spurs, mert akkor minden nyáron több amerikai csapattal is tárgyalhatott volna.

A 2011-es évben Hanga Ádámot az NBA-ben szereplő San Antonio Spurs kosárcsapata draftolta, ezzel pedig ő lett az első magyar játékos, aki elkelt a drafton.

Fejlődése érdekében azonban az amerikaiak akkor úgy döntöttek, jobb, ha az öreg kontinensen marad és felépíti magát. Ami sikerült is, a Baskoniában igazi európai topjátékos lett belőle. Nem csoda, hogy a nyáron több NBA-csapat is elvitte volna a magyar válogatott legjobbját. A Hanga amerikai játékjogát birtokló San Antonióval azonban nem sikerült megegyezniük.

„Így utólag azt mondom, jobb lett volna az én szemszögemből, ha nem draftol le a San Antonio Spurs. Mert akkor minden nyáron több mint 20 NBA-csapattal tudtam volna tárgyalni. De az is egy óriási dolog volt, hogy első magyarként ledraftolt a San Antonio Spurs. Szóval ezt sem bánom. De nem tudom, hogy az ő fejükben mi járhat. Év közben nagyon nagy volt az érdeklődés irántam, rengetegszer jöttek meglátogatni. Ajándékokat hoztak, meg minden. Aztán amikor arra került volna a sor, hogy lesz-e szerződés vagy sem, akkor egy kicsit eltűntek. Most azonban újra nagy az érdeklődés, a megfigyelőik révén ők is ott lesznek Kolozsváron, a kosár Eb helyszínén. Ugyanabban a hotelben szeretnének lenni, mint én. Ez az amerikai dolog nekem egy kicsit felszínesnek tűnik. Nem tudom, hogy az ő fejükben mi zajlik” – mondta Hanga.

A magyar kosárlabda-válogatott szeptember 1-jén Horvátország ellen kezd az Európa-bajnokságon. A magyar csapat minden meccsét élőben közvetíti az M4 Sport és az m4sport.hu.

További tartalmak