„Ez csalás!” Kovács Antalt felhúzta a magyar dzsúdós veresége

Mélységesen felháborította Kovács Antal olimpiai bajnok cselgáncsozót Cirjenics Miklós veresége a budapesti dzsúdó-világbajnokság szombat délelőtti küzdelmeiben.

A 100 kg-os Cirjenics a japán Aaron Wolftól kapott ki a selejtezőben. A magyar dzsúdós egy vazarival vezetett a mérkőzésen, az M4 Sport szakkomentátoraként dolgozó Kovács Antal szerint viszont egyértelműen ippont kellett volna ítélni Cirjenics dobása után, ott pedig véget is ért volna a küzdelem.

„A hazai pályát nem kell túltolni, de amiért megdolgoztunk, azt meg kellett volna adni. Mélységesen fel vagyok háborodva” – mondta Magyarország első olimpiai bajnok cselgáncsozója, aki az 1992-es barcelonai játékokon ért a csúcsra.

„Ha valaki hídba esik, az nem is kérdés, szabályba van foglalva, hogy ippont kell ítélni. Ez gyakorlatilag egy csalás volt, tudom, hogy nem szabad ilyet tévében mondani. Elvettek egy komoly győzelmet Mikitől, ha ez a meccs megvan, végig tudott volna menni az ágon. (...) Ha valaki egy japán ellen dob egy ippont, itthon legyen már elég” – tette hozzá, Kovács Antal, aki azt is elmondta, hogy ilyen esetben jogorvoslatra, tehát óvásra nincs lehetőség. A teljes beszélgetést a lejátszóra kattintva tekintheti meg.

Cirjenics japán ellenfele végül egy vazarival egyenlített, a hosszabbításban pedig iponnal nyert.

A szombat délelőtti küzdelmekből Bor Barna az elődöntőbe jutott, a többi magyar szerepléséről itt olvashat.