Musorujsag
Élő Eredmények

Tizenhetedik lett a kéziszercsapat a vb-n

MTI
A magyar együttes kéziszercsapat a 17. helyen végzett a Pesaróban zajló ritmikus gimnasztika világbajnokság összetett versenyében, szombaton.

Öt karikával Wehovszky Vivien, Németh Virág, Margaritisz Lili, Borsányi Patrícia és Katona Hanna, két kötéllel és három labdával pedig Wehovszky, Németh, Margaritisz, Borsányi és Kovács Jázmin Napsugár lépett szőnyegre magyar részről.

A vb honlapja szerint a 29 válogatottat felvonultató mezőnyben az összetett 17. helyezés úgy alakult ki, hogy öt karikával a 15., két kötéllel és három labdával pedig a 20. lett a csapat, így egyik szer nyolcas döntőjében sem lesz érdekelt vasárnap.

Az összetett versenyt – amely a szerenkénti finálék selejtezője is volt egyben – a várakozásoknak megfelelően az oroszok nyerték Bulgária és Japán előtt.

Eredmények, együttes kéziszercsapat:

összetett verseny, világbajnok:

1.  Oroszország (Anasztaszija Bliznjuk, Marija Kravcova, Jevgenyija Levanova, Kszenija Poljakova, Anasztaszija Tatareva, Marija Tolkacseva) 37,700 pont
2. Bulgária 36,950
3. Japán 36,650
17. Magyarország (Borsányi Patrícia, Katona Hanna, Kovács Jázmin Napsugár, Margaritisz Lili, Németh Virág, Wehovszky Vivien) 29,000

További tartalmak