Musorujsag
Élő Eredmények

Bernd Storck: A mélypontokat újra felívelés követi

Bernd Storck: A mélypontokat újra felívelés követi

M4 Sport/m4sport.hu
Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az M4 Sport hétfő esti magazinműsorában, a Sport7főben beszélt múltról, jelenről és jövőről.

„Nagyon különleges edzői feladat ez számomra, bátran mondhatom, nem is lehet többet edzőként elérni, mint a szövetségi kapitányi poszt. Egy ilyen futballszerető országban ez hatalmas felelősséggel jár, itt az embernek a legjobbját kell nyújtania” – fogalmazott Storck. Hozzátette: a siker egyik záloga a továbbiakban is az, hogy a magyar tradíciót továbbfejlesszék.

Az elmúlt két találkozóról szólva azt mondta, megint jó úton jár a csapata.

A mélypontokat újra felívelés követi, ám ehhez nagyon sokat kell tenni – fűzte hozzá a szövetségi kapitány.

„A lettek ellen normális mértékű izgalom volt a csapatban, tudtuk, hogy nyernünk kell és mi vagyunk az esélyesek. Szerettünk volna a védekező rivális ellen helyzeteket kialakítani és gólt szerezni” – értékelt Bernd Storck.

„Ezt sikerült megvalósítanunk, már az első percekben jó támadásokat vezettünk, hamar előnybe kerültünk, és a támadószellem végig ott volt a játékunkban” – mondta.

Storck elismerte, egy kis szerencse is kellett a 3-1-es sikerhez, mert Gulácsi Péternek bravúrokat kellett bemutatnia a második félidő elején. Megemlítette, hogy bár pontrúgások után születtek a magyar gólok, ezeket a játékukkal kényszerítették ki, „nem a semmiből születtek”.

A szövetségi kapitány hangsúlyozta, hogy a portugálok elleni mérkőzés más volt, védekezőbb szellemben lépett pályára együttese, amelyben Bese Barnabás eltiltás, Szalai Ádám sérülés miatt nem játszhatott.

„Taktikailag egy kis rafinériát csaltunk a játékunkba, 4-4-2 volt az alapfelállásunk, kicsit kivártunk arra, hogy kontrából vezethessünk támadásokat, ki akartuk használni a két jól fejelő csatárunkat is. Ez nagyjából működött is, ám a 30. percben hátrányba kerültünk, ez alapjaiban megváltoztatta a mérkőzést, tíz emberrel nem lehetett ugyanazt játszani az erős portugál csapat ellen” – utalt Storck Priskin Tamás piros lapjára, amelyet Pepe lekönyökléséért kapott a ferencvárosi csatár. A szakvezető kifejtette, jogos volt a kiállítás, de Priskin mozdulatában nem volt szándékosság.

A szövetségi kapitány szerint nagy érvágás volt 61 percig tíz emberrel játszani egy ilyen nagy erőt képviselő válogatott ellen, de örömmel töltötte el, hogy ennek ellenére megmaradt a csapat tartása.

A magyarok az 1-0-s vereség miatt már nem érhetnek oda a pótselejtezőt érő második helyre sem a csoportban, de a hátralévő két mérkőzésen – október 7-én Svájcban, majd három nappal később hazai pályán Feröer-szigetek ellen – ismét olyan játékot ígér Storck, mint amilyet az elmúlt két találkozón láthattak a szurkolók.

„Svájc ellen is nehéz lesz, a csoportelsővel találkozunk. Dzsudzsák Balázs, Korhut Mihály és Fiola Attila eltiltás miatt nem léphet pályára, ám ugyanazt a bátor játékot várom a csapattól, mint amilyet az Európa-bajnok ellen mutattunk. a feröeriek ellen pedig szeretnénk bebiztosítani a harmadik helyet és megnyerni a mérkőzést” – jelentette ki Storck, aki a szurkolókra kitérve hangsúlyozta, az Európa-bajnoki selejtezőkön és a tavalyi franciaországi kontinensviadalon megdolgoztak a drukkerek bizalmáért.

„A magyar válogatott az egész országot összekovácsolta az Eb-n. Úgy érzem, a szurkolók azonosulni tudnak a csapattal, szívesen jönnek a meccsekre. Ők voltak a 12. ember a pályán, bár a portugálok ellen pontosabb, ha 11.-et mondok” – fejtette ki Storck.

A szakember megemlítette az U21-es válogatott győzelmét az Európa-bajnok németek ellen, amely elmondása szerint azt jelzi, mekkora potenciál van abban a csapatban.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Lanzafame a szezon játékosa a HLSZ-nél
A Hivatásos Labdarúgók Szervezetének (HLSZ) szavazásán az olasz Davide Lanzafamét, a bajnok Budapest Honvéd támadóját választották az elmúlt idény legjobb mezőnyjátékosának.
OTP Bank Liga
Tovább tart a mexikói átok
A portugáloktól elszenvedett 1-0-s vasárnapi vereséggel matematikailag is biztossá vált, hogy a magyar labdarúgó-válogatott nem jut ki a 2018-as világbajnokságra, így sorozatban a nyolcadik vb-t rendezik meg nélküle.
Magyar futball
„Az a piros, amit a játékvezető megad”
Ahogy azt megszokhatták, az m4sport.hu a szurkolóknak is lehetőséget ad, hogy a kedvencektől kérdezzen. Most a magyar labdarúgó-válogatott játékosaihoz vittük el a lelátó kérdéseit a portugál meccs után.
Magyar futball