Musorujsag
Élő Eredmények

Össztűzben Kassai – a horvátok szerint komoly károkat okozott

Össztűzben Kassai – a horvátok szerint komoly károkat okozott

m4sport.hu
Óriási port kavart Horvátországban a törökök ellen 1–0-ra elvesztett idegenbeli vb-selejtező, amelyen a horvátok szerint Kassai Viktor egy teljesen egyértelmű büntetőt nem ítélt meg a javukra, valamint a kézzel labdába érő török futballistát sem állította ki.

Horvátország veresége ellenére vezeti ugyan az I csoportot, de csak jobb gólkülönbségének köszönhetően előzi meg a szintén 16 pontos Izlandot. Ráadásul a törökök a győzelmükkel feljöttek a 3. helyre, őket pedig a szintén 14 pontos Ukrajna követi. Összesűrűsödött hát a mezőny az I jelű hatosban, amit Kassai számlájára írnak.

A horvátok szerint a magyar játékvezető a 10. percben, 0–0-ás állásnál nem adott meg nekik egy büntetőt, amikor Luka Modrić bal oldali beadását követően Burak Yilmaz a kapu torkában kézzel ütötte el a labdát Domagoj Vida elől.

Ezen felül azt is felróják Kassainak, hogy a 16. percben egy remek szabadrúgási lehetőségtől fosztotta meg a horvát válogatottat, amely egy szabálytalanságot követően a tizenhatosról vehette volna célba a török kaput.

A net.hr arról ír, a magyar játékvezető hátszelet adott a törököknek és drasztikus károkat okozott a horvát válogatottnak.

A 24sata.hr pedig megszólaltatta a korábbi horvát játékvezetőt, Mateo Beusant, aki határozottan állítja, Kassai és csapata komolyat hibázott: „Súlyos hibát követtek el ellenünk. A török játékos szándékosan kezezett, tehát nemcsak, hogy büntetőt kellett volna ítélni, de piros lappal ki is kellett volna állítani, mert egyértelmű gólszerzési lehetőség volt. A bíró asszisztensének ezt látnia kellett volna.”

Beusan a törökök szövetségi kapitányának, Mircea Lucescunak is odaszúrt egyet, mivel a román szakember csapata előző vb-selejtezőjét, az ukránoktól idegenben elszenvedett 2–0-ás vereséget követően öt komoly játékvezetői hibát is felsorolt, melyekért az UEFA-bírók vezetőjétől, Pierluigi Collinától várt bocsánatkérést: „Hallottam, hogy Lucescu azután a meccs után bocsánatot várt Collinától. Hát remélem, most megbocsájtott neki.”

Kassaira legutóbb a Real Madrid – Bayern München BL-negyeddöntő visszavágója után zúdult népharag.

További tartalmak