Musorujsag
Élő Eredmények

Lesapkázta az NBA-sztárt a magyar játékos – videó

Lesapkázta az NBA-sztárt a magyar játékos – videó

M4 Sport/m4sport.hu
A magyar válogatott játékosai úgy tekintenek a spanyolok elleni Eb-csoportmeccsre, mint pályafutásuk csúcspontjára.

A férfi kosárlabda Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában a magyar válogatott a csoportelső Spanyolország legjobbjaival találkozott, és 87-64-re kikapott. A vereség ellenére is minden dicséretet megérdemelnek a mieink, akik közül  ezúttal Ferencz Csaba volt a legeredményesebb 17 ponttal.

„Végtelenül boldog vagyok, hogy így szerepeltünk ezen az Európa-bajnokságon. Ez óriási dolog, megyünk Isztambulba, mit is mondhatnék még? Számomra ez a csúcs, ennél nincs nagyon feljebb” – mondta a meccs után az M4 Sport kamerái előtt.

A spanyolok elleni játékról elmondta, óriási élmény volt ellenük szerepelni, karrierje csúcspontjaként tekint a címvédő elleni mérkőzésre. Örül, hogy eljutottak a nyolcaddöntőre Isztambulba, ugyanakkor sajnálja, hogy ott már nem lesz ennyi magyar szurkoló, akiknek ezúton is megköszönte azt a fantasztikus hangulatot, amit egész héten teremtettek.

A következő összecsapást szinte ajándéknak tekinti, de mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy továbblépjenek, még ha tisztában is van vele, hogy ez nem a realitás.

Perl Zoltán nevéhez fűződik a meccs egyik leglátványosabb megoldása, amikor „megsapkázta” Pau Gasolt a spanyolok kétszeres Európa-bajnok játékosát, aki mellesleg világbajnok is és az NBA-ben a San Antonio Spursban szerepel. Ezen a találkozón egyébként is ünnepelt a spanyol sztár, hiszen ő lett az Eb-k történetének legeredményesebb játékosa.

„Láttam, hogy leválik, nem néz a gyenge oldalra, és jó ütemben érkeztem. Kis túlzással nekem ott vége volt a meccsnek, annyira örültem. De hatalmas játékos, élmény volt ellene játszani” – mondta a történelmi tettről.

Úgy véli, jó meccset játszottak, tisztes helytállás volt, hiszen a negyedik negyedben már öt pontra is feljöttek, de nem tudja mikor fognak legközelebb ilyen formátumú játékosok ellen játszani. Az isztambuli meccsel kapcsolatban azt mondta, ott is a tisztes helytállás lehet a céljuk, de mindent megtesznek a győzelemért.

 

További tartalmak