Amerikai bedobó a női ezüstérmesnél

Erica McCall személyében amerikai kosárlabdázót szerződtetett a Atomerőmű KSC-Szekszárd női kosárlabdacsapata.

Amerikai bedobót igazolt a 2017/18-as szezonra a bajnoki ezüstérmes Atomerőmű KSC-Szekszárd női kosárlabdacsapata, amely a hétvégén a 48. Sió Kupán, majd a Podgorica együttese ellen folytatja felkészülését a bajnokságra és az Euroligára.

Erica McCall, aki a WNBA-ban szereplő Indiana Feverben is bemutatkozott, 21 éves, 188 centiméter magas, a négyes-ötös poszton bevethető játékos - hangzott el a keddi sajtótájékoztatón. Nyolc hónapra szerződött Szekszárdra, és elsősorban a lepattanók megszerzése, a palánk alatti védekezés az erőssége - mondta magáról.

Szabó Noémi, a klub szakmai és sportigazgatója jelezte: teljessé vált a KSC 14 fős kerete. McCall mellett Pécsről Kiss Virág, Sopronból Sara Krjnic érkezett, és csatlakozott a csapathoz a Kassa csapatától igazolt szlovén irányító, Teja Oblak.

A sajtótájékoztatón négy évre szóló szerződést írt alá Zeljko Djokic, a KSC vezetőedzője; a szerb szakember azt mondta, a célja, hogy négy év alatt bajnoki címet szerezzen a Szekszárddal.

Hozzátette: a felkészülésükön a szeptember 26-i, Montpellier elleni Euroliga selejtezőre koncentrálnak. A két összecsapáson egy tapasztalt és egy fiatal, lendületes csapat - a KSC Szekszárd - fog találkozni, bízik abban, hogy utóbbi jut tovább. Kérdésre válaszolva elmondta: a nyáron távozott legponterősebb játékos, a szlovén Eva Lisec pótlására McCallt tartja alkalmasnak.

A csütörtöktől szombatig a szekszárdi sportcsarnokban rendezendő, háromnapos Sió Kupán négy csapat, a házigazdák mellett a PINKK Pécsi 24, az AC Sepsi SIC és a ZKK Cinkarna Celje vesz részt.

A KSC az elmúlt hétvégén Porecben játszott két felkészülési mérkőzést az orosz BC Jenyiszej Krasznojarszkkal, szeptember 21-én pedig a montenegrói Podgoricát fogadja. Az NB I-es alapszakasz első meccsét szeptember 30-án az MTK Budapest otthonában játssza.