Horváth Péter szeretné, ha a fia is olyan sikeres lenne, mint ő volt

Mindketten fejesből szerzett góllal mutatkoztak be, mindketten a Fradi sikereiért dolgoznak. Egyikük edzőként, másikuk játékosként.

Augusztus végén a csapat pécsi gálameccsén mutatkozott be a Ferencváros felnőtt csapatában Horváth Bence. Góllal debütált, mint tette azt édesapja Horváth Péter 18 évvel ezelőtt. Az idősebbik Horváth 1999 és 2002 között, három idényen keresztül a Fradi legeredményesebb játékosa volt.

Gyermeke akkor született, amikor ferencvárosi karrierje kezdődött. Bence természetesen végigkövette édesapja karrierjét, így sokszor a nappaliban utánozta gólörömét, de akkor is a pályán volt, amikor súlyos sérülést szenvedett.

Jelenleg mindketten a Fradiért harcolnak, hiszen Péter az U17-es csapat edzője, míg fia az U19-es csapat támadója. „Előfordult, hogy az edzőm volt, de nem zavart, meg voltam elégedve vele” – mondta a közös munkáról Bence, de édesapja másképpen emlékszik erre, szerinte mindig megsértődött, ha szólt neki valamiért.

Az idősebbik Horváth 2001-ben bajnok lett a zöld-fehérekkel, és bár elégedett a karrierjével, úgy véli, fia még többre viheti. „Ha oda tud kerülni a Ferencváros kezdőcsapatába, és esetleg bajnok lehet, akkor ő is elégedettként tekinthet majd a karrierjére” – mondta Horváth Péter.