Nemhogy hab, de még torta sem volt a mennyeiben

Mennyei megyei sorozatunkban Horti Gábor és csapata Székesfehérvárra látogatott, hogy élőben tudósítson az Ikarus-Maroshegy – Bicske találkozóról. A hazaiak részéről áhított torta habbal és a csokigolyók elmaradtak, az összecsapásra kilátogató nézők viszont kilenc gólt láthattak.

Gelencsér Tibor, a hazaiak edzője azt nyilatkozta a Bicske elleni mérkőzés előtt: ha nyernek, már pedig beletolnak mindent, akkor lesz a hab a tortán, pluszban egy kis csokigolyó mellé. Hát nem lett! Nem hogy hab, de még torta sem volt sehol, az édes kis labdacsok meg egyenesen ki sem gurultak a sütőüzemből. Kaptak viszont két-hetes beutalót a maroshegyiek. Szép gondosan elosztva két félidőre.

Ennyi gólt, mint amennyivel a 90 perc alatt mattolták őket, az előző négy fordulóban nem kaptak. Különben már ez elején kipattant ki a jobb.

Erőteljes rohamok, ostorcsapás szerű ellentámadások, jéghideg fejjel helyzet kihasználás, már kettő, aztán egy kristálytiszta kezezés, sima tizenegyes, benn van. Utána nem sokkal az ötösnél szegény jó Godslove-ot úgy felborították, majdnem egyből el is ásták, olyat töltöttek bele. Azzal az aktával kapcsolatban sem kellet sokat harsogni, annak is jogossága volt.

Éljen, éljen már négy kampó a Bicskének. Pedig nem ezt ígérték a hazaiak, de megdöbbentek ők is, mit műveltek velük.

A látogatók okos játékkal, különösebb erőlködés és csatazaj nélkül elvitték a három pontot, izmosítva a bicskei szándékot: a tavaszi arany után irány az embéhárom.

Jó volt látni, hogy a vendégek colos védője, Sötét Dávid mennyivel jobban értékesíti a büntetőt, mint pár osztállyal feljebb és pár évvel korábban a busásan megfizetett vér profik, az albán második helyezett kecskepásztorok ellen.

Sötét Dávid sodort még egy öngólt, de azt a helyszínen merengő helyi sokadalom Tóth Robinak adta.

A hivatalos írásból viszont elbukta szegénykém ezt a gyógyírt, összesítésben így nyolc gólt rúgott a Bicske. Ez még sokkal rosszabb szitu. Nálam maradt gólszerzőnek Maroshegy hangyája, ő is így emlékezzék a meccsről.

A többit meg gyorsan felejtsék el.

Eredmény:

Ikarus-Maroshegy – Bicske  2–7 (1–4)

Gólszerzők: 

7. perc Tornyai Tamás (Bicske) 0-1

13. perc Móri Tamás (Bicske) 0-2

23 perc Sötét Dávid (Bicska) 0-3

29. perc Sötét Dávid (Bicske) 0-4

38. perc  Tóth Róbert (Ikarus) 1-4

50. perc Német Erik (Bicske) 1-5

66. perc Németh Erik (Bicske) 1-6

80. perc Andróczi Krisztofer Alex (Ikarus) 2-6

83. perc Katona Lajos (Bicske) 2-7

A vendégek hatodik találatát technikai okok miatt nem tudjuk megmutatni.