Musorujsag
Élő Eredmények

Viszlát, Honda – a McLaren aláírt a Renault-val!

Viszlát, Honda – a McLaren aláírt a Renault-val!

Autosport
Szerződést bontott egymással a McLaren és a Honda, a wokingi csapat 2018-tól már biztosan a Renault-val folytatja – értesült az Autosport.

A hírt még mindig nem az érintettek jelentették be hivatalos formában, ám a csapathoz közeli forrásoktól az Autosport szaklap biztosan állítja, már megszülettek a megállapodások az érintettek között, és az aláírások is a helyükre kerültek. Eszerint a McLaren felbontotta hosszú távú szerződését a Hondával, és hároméves kontraktust írt alá a Toro Rossóval szakító Renault-val.

Mindez azt jelenti, hogy a McLaren egészen 2020-ig, azaz a jelenlegi motorformula végéig használja a franciák hajtóegységét. Woking kiharcolta, hogy teljesen azonos kiszolgálást, azonos specifikációjú erőforrásokat kapjon a Renault gyári csapatával és a Red Bull-lal.

A motorpartner cseréje egyben lökést adhat Fernando Alonso hosszabbításának is, akit a McLaren hosszú távra, azaz több évre kötelezne el újra.

A Honda eközben a Toro Rossóval folytatja, amely csapat hajlandó volt megválni Carlos Sainztól a Renault-szerződés érvénytelenítéséért cserébe. A spanyol várhatóan a Renault-nál folytatja Nico Hülkenberg oldalán.

Borítókép: Idén látjuk utoljára a Honda logóját a McLarenek orrán (Fotó: McLaren)

További tartalmak