Musorujsag
Élő Eredmények

Az évszázad rablását követte el a Real Madrid

goal.com/m4sport.hu
Ügynöke szerint röhejes összegért került a spanyol fővárosba a világbajnok középpályás.

Toni Kroos 2014 nyarán a Bayern München együttesétől igazolt Madridba, ahol természetesen azonnal alapemberré vált. A középpályás azóta többek között nyert két BL-t a madridiakkal, több mint 150 mérkőzésen öltötte magára a királyi gárda mezét, Luka Modriccsal alkotott párosa pedig a világ egyik, ha nem a legjobb belső középpályás duója.

Egy szó, mint száz: megérte a pénzét. És ezt a világbajnok ügynöke, Volker Struth is így gondolja, sőt a Sport Bild hasábjain az évszázad rablásának nevezte a mai szemmel és viszonyok között röhejes összegű átigazolást. Toni Kroos ára ugyanis 25 millió euró volt. (Csak a miheztartás végett: két évvel korábban Dzsudzsák Balázsért 19 millió eurót fizetett a Dinamo Moszkva.)

Wolfsburg-Real Madrid - Toni Kroos - fotó: MTI/EPA/Peter Steffen Kroos persze nemcsak az Albert Flórián-pozíciót veszi fel a meccseken, játékintelligenciája is az egyetlen magyar Aranylabdásra hajaz (Fotó: MTI/EPA/Peter Steffen)

„Ha látjuk a mai átigazolási összegeket, és hozzátesszük, hogy Toni 25 millióért váltott klubot, akkor mondhatjuk, hogy az évszázad rablását követte el a Real” – így az ügynök, aki csak úgy mellékesen hozzátette, ugyanabban az évben James Rodriguez 80 millió euróért cserébe költözött Monacóból a spanyol fővárosba.

Hogy mire gondolt az azon a nyáron a német válogatott világbajnoki címig vezető Kroost áruba bocsátó Bayern München, azt nem tudjuk. Madridban ellenben köszönik szépen.

További tartalmak