2018-as Labdarúgó Világbajnokság

Barcelonában nem kell többet töprengeni, ki pótolhatná Dani Alvest

Nélson Semedo meghódította Spanyolországot. Egyöntetű a vélemény, hogy Dani Alves távozása óta üresen tátongott a Barcelona védelmének jobboldala, de ez csak eddig tartott. A katalánok új szerzeménye van olyan jó, mint a brazil.

Dani Alves 2016 júniusában hagyta el a Barcelonát az olasz Juventus kedvéért, amellyel a Bajnokok Ligája döntőig masírozott, többek között a katalánok „testén ” keresztül. Az idény folyamán kiderült, hogy a Barca nem volt képes megfelelően pótolni a brazilt, védelme jobb oldala olykor átjáróháznak bizonyult.

Talán a sors fintora, hogy kedden este pont a Juventus ellen derült ki, hogy a katalánok vezetőedzője, Ernesto Valverde a Benficától érkezett portugál Nélson Semedo személyében megtalálta a megoldást a problémára. A Bajnokok Ligája csoportkörében a Barca alaposan visszavágott az olaszoknak az előző szezonbeli negyeddöntős kiesésért, többek között Messi duplájának, valamint Rakitic és Semedo jó játékának köszönhetően. A 3–0-ás végeredmény elég megnyugtató ahhoz, hogy a Neymar távozása után elcsitítsa a fanyalgókat.

Az általában kritikus madridi Marca - főként, ha a katalán óriásról van szó - nem fukarkodott a dicsérő szavakkal Semedóval kapcsolatban.

Dani Alves - fotó: EPA/Toni Albir Mégsem lehetetlen pótolni Dani Alvest (Fotó: EPA/Toni Albir)"Repült a szélen, folyamatosan figyelt a területek lezárására, képes volt az örökmozgó Douglas Costát leradírozni a pályáról úgy, hogy egy órán keresztül sárga lappal játszott. A Camp Nouban nem kell többet aggódva tekinteni Dani Alves árván maradt helyére" - írja a madridi lap egy Barcelona-játékosról. Kell ennél nagyobb dicséret?

A katalán Sport is elismerően ír a portugál teljesítményéről.

"Semmi kétség, kiharcolta helyét a csapat kezdőjében."

Több mint 30 millió eurót fizetett a játékosért a klub, de a jelek szerint megéri a pénzét, komoly fejfájástól szabadította meg a katalán gárda vezetőségét.