Edzőváltást eredményezett a gyenge szereplés a magyar légiós klubjánál

A magyar válogatott Nagy Dominik egyesülete, a lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ekstraklasa) érdekelt Legia Warszawa hivatalos honlapján jelentette be új vezetőedzőjét, aki Jacek Magierát váltja a kispadon. Romeo Jozak a szezon végéig írt alá, de szerződése meghosszabbítható.

A tavalyi bajnok Legia Warszawa nyolc fordulót követően csak az ötödik helyen áll a lengyel első osztályban: négy győzelem és egy döntetlen mellé három vereség párosul, a megszerzett 13 pont pedig messze elmarad az elvárásoktól, így érthető, ha a vezetőség változtatásra szánta el magát.

A vezetőedző menesztését és az új tréner érkezését a klubigazgató jelentette be. Dariusz Mioduski elmondta, nehéz döntés hoztak, de szükség van a változásokra, hogy újra megnyerhessék a lengyel bajnokságot.

A 42 éves Romeo Jozak a Dinamo Zagrebtől érkezik, és a szezon végig írta alá a szerződését, amely azonban két évvel meghosszabbítható. A szakember 2008 óta dolgozott a horvát klub sikereiért, nagy szerepe volt az akadémiai rendszer felépítésében, betöltötte a sportigazgatói pozíciót, vezette a második csapatot, de segítette az első csapat munkáját is.

A Horvát Labdarúgó Szövetségnél az utánpótlás együttesek szakmai munkáját felügyelte, illetve dolgozott a 2014-ben a brazíliai világbajnokságra és a 2016-os franciaországi Európa-bajnokságra kijutott nemzeti együttesnél is.

A 42 éves Romeo Jozak folyékonyan beszél angolul, németül és spanyolul is. (fotó: legia.com) A 42 éves Romeo Jozak folyékonyan beszél angolul, németül és spanyolul is (Fotó: legia.com)A vezetőedzői teendőket tavaly szeptember óta ellátó Jacek Magiera mellett távozni kényszerül a klubigazgató, Michael Zewlakow és Sebastian Krzepota erőnléti edző is, akinek a helyére Kresimir Kos érkezik. A másodedző Aleksandar Vukovic és Krzysztof Dowhan, valamint Wojciech Kowalewski kapusedzők továbbra is a szakmai stáb tagjai maradnak.

Nagy Dominik a bajnokság első nyolc fordulójában hat meccsen lépett pályára a Legiában, ezalatt szerzett egy gólt és adott egy gólpasszt.