Gulácsiék pontot szereztek a tavalyi BL-elődöntős ellen

Hiába szerzett vezetést az első játékrészben a BL-újonc Leipzig, a Monaco egy percen belül egyenlített, míg a második félidő inkább a küzdésről szólt.

A Monaco együttesét fogadta a Gulácsi Péterrel a kapujában felálló RB Leipzig a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének első mérkőzésén. Amíg a francia együttes tavaly elődöntőt játszott, a lipcseiek számára ez volt a debütálás az európai kupaporondon, hiszen öt éve még a német negyedosztályban szerepeltek.

A nyáron alaposan meggyengült Monaco kezdett aktívabban, de az első helyzeténél a magyar kapusnak nem kellett játékba avatkoznia. Először a 18. percben volt szükség Gulácsira, akkor egy beadásra kellett határozottan kilépnie. Az első német helyzetre a 24. percig kellett várni, Poulsen fejesébe azonban nem tudta beletenni Werner a lábát.

A 33. percben Forsberg tört előre a baloldalon, betört a tizenhatoson belülre, és miközben mindenki azt várta, hogy középre adja, élesen a kapuba bombázott, megszerezve a vezetést a hazaiaknak. Az öröm azonban nem tarthatott sokáig, egy jobboldali beadást visszafejeltek, Gulácsi kissé határozatlanul lépett ki a kapujából, és Tielemans a tétovázó kapus és a védő között a kapuba pöckölte a labdát.

A második játékrész első lehetősége a Leipzig előtt adódott, de Werner éles szögből leadott lövése mellé szállt. A 65. percben veszélyes helyről végezhetett el szabadrúgást a Monaco, de Gulácsinak nem kellett játékba avatkozni, mert a sorfalba bombázták.

A folytatásban többnyire a két tizenhatos között zajlott a játék, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. A 75. percben Werner kapott remek kiugratást, de a franciák kapusa együtt élt a játékkal és kapujából kifutva tisztázott. A 82. percben Augustin kapott zseniális labdát és olyan szögből, ahonnan Forsberg a gólt lőtte, ő a kapusba bombázott.

Több helyzet már nem volt, így a két támadószellemű csapat végül egy kevés helyzetet hozó találkozón osztozkodott a pontokon.

Bajnokok Ligája csoportkör, F-csoport
RB Leipzig - AS Monaco 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Forsberg (33. perc) illetve Tielemans (34. perc)