Hülyeséget csinált a McLaren – Ecclestone

Bernie Ecclestone szerint csak egyetlen pozitív hozadéka lesz annak, hogy a McLaren Renault-motorokra vált: náluk marad Fernando Alonso.

Zak Brown és Bernie Ecclestone (Fotó: XPB)

A szakmán belül többen is kétkedve figyelik a McLaren háza táján mostanában zajló eseményeket, és nem mindenki tartja magától értetődőnek, hogy a Hondától való szabadulás és a Renault-val való megállapodás majd megfordítja Woking helyzetét. Közéjük tartozik Bernie Ecclestone is.


Az F1 év elején leváltott korábbi vezetője is úgy tudja, már megvan a megállapodás a McLaren és a Renault között, sőt, ő már abban is biztos, hogy Fernando Alonsót ez Wokingban tartja. „A Renault-szerződés már megvan. Alonso marad, ez szuper hír” – nyilatkozta a Daily Mailnek.


Aztán gyorsan pontosított is: szerinte ennél több pozitív fordulatra nem számíthatnak Zak Brownék. „Nem látom, hogyan lesz boldogabb a McLaren a Renault mellett, mint volt a Hondával” – adott hangot kételyeinek.


Szerinte hiába gyártott kritikán aluli motorokat az utóbbi években a Honda, az, hogy a McLaren ilyen mélyre süllyedt ez idő alatt, nem a japánok lelkén szárad. „Nem a Honda hibája volt, hogy nem működtek a dolgok, hanem a McLarené. Minden egyes napon csak harcoltak ellenük, ahelyett, hogy inkább együttműködtek volna. Ez hülyeség volt részükről” – állapította meg.