Musorujsag
Élő Eredmények

Ivkovics Sztojan: Tovább kell készülni, fiatalítani a csapatot

M4 Sport
Hazaérkezett a remekül szereplő férfi kosárlabda-válogatott Isztambulból. A csapat szövetségi kapitánya, Ivkovics Sztojan és játékosa, Wittmann Krisztián internetes kapcsolaton keresztül adott interjút az M4 Sport nézőinek, értékelték az Európa-bajnokságot, meséltek a szurkolók teremtette közegről és a folytatásról is.

„Hosszú volt ez a 12 nap, jó volt végre magyar földön ébredni – mondta a Kecskeméten tartózkodó sikeredző, Ivkovics Sztojan. – Bármennyire is pozitív Európa-bajnokságon vagyunk túl, lelkileg és fizikálisan mindenkit megviseltek az elmúlt napok.”

A kapitány elárulta, az Eb előtt elhatározta, szeretne Isztambulban is mérkőzést játszani. Ez össze is jött, hiszen a magyar csapat 2 győzelemmel és 3 vereséggel végül továbbjutott csoportjából, így székhelyét Kolozsvárról átköltöztethette a török nagyvárosba. A szakember szerint a remek teljesítménynek több összetevője volt, hiszen kellett a játékosok profi hozzáállása, szükség volt a szurkolókra is, akik varázslatos hangulatot teremtettek Romániában, valamint a média munkatársaira is – köztük az M4 Sport stábjával –, akik tökéletesen végezték a dolgukat.

„Fontos volt, hogy az MKOSZ (Magyar Kosárlabda Szövetség) ideális körülményeket teremtett a felkészüléshez és ahhoz, hogy Romániában és Törökországban se kelljen hiányt szenvednünk semmiben” – mondta a kapitány, akinek továbbra is bizalmat szavazott a szövetség. Úgy véli, bárkinek megtiszteltetés lenne ebben a munkakörben dolgozni, így neki is az, ráadásul a hullámvölgyekben is kiállt mellette az MKOSZ: „Nem is kérdés, tovább kell készülni, fiatalítani a csapatot és tovább tenni azért a tömegért, amelyet az Eb alatt megszólítottunk”.

Wittmann Krisztián a kosárválogatott játékosa elmondta, ugyan sikerült pihennie, de természetesen még tele van élményekkel: „Erre emlékezni fogunk életünk végéig”.

A 32 éves kosaras szerint csak pozitívan lehet értékelni a csapat teljesítményét, hiszen a tervek szerint sikerült megnyerniük a csehek és a románok elleni mérkőzést, majd emelt fővel búcsúzni a világ elitjébe tartozó szerbek ellen.

„Kolozsváron az összes mérkőzés remek hangulatú volt, de a legjobb természetesen a románok elleni meccsen volt” – emelte ki a 80-71-es magyar győzelemmel végződő csoportmeccset.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Már a horvátok ellen is érezni lehetett, csoda készül
Remekül felkészített kosárlabda-válogatott utazhatott az Európa-bajnokságra, nem véletlen tehát, hogy a magyar csapat történelmet írt múlt héten Kolozsváron. Az M4 Sport Sport7fő című műsorában az együttes egyik trénre, Forray Gábor mesélt az Ivkovics Sztojan által alkalmazott rendszerről, amely a siker kulcsának bizonyult a kontinensviadalon.
Kosárlabda
Hanga: Reméljük, ezzel valami elkezdődött a magyar kosárlabdában
A magyar kosárlabda-válogatott egyik vezéregyénisége, Hanga Ádám nem tudott brillírozni a szerbek elleni Eb-nyolcaddöntőn, mivel déli szomszédaink kiemelten figyeltek a Barcelona játékosára, akitől ezen az összecsapáson a kosarak ugyan elmaradtak, de kifejezetten hasznosan játszott védekezésben és támadásban egyaránt.
Kosárlabda
A szerbek ellen is remekül helytállt a magyar kosárválogatott
A magyar kosárlabda-válogatott derekasan küzdött az NBA-sztárokkal tűzdelt szerbek ellen, ám az olimpiai ezüstérmes végül 86–78-ra legyőzte Ivkovics Sztojan együttesét a kosárlabda-Európa-bajnokság vasárnapi nyolcaddöntőjében.
Kosárlabda