Musorujsag
Élő Eredmények

Messi és Ronaldo mellett magyar is van az UEFA kampányfilmjében

mlsz.hu
A legnagyobb sztárok mellett egy magyar futballista is szerepel az Európai Labdarúgó Szövetség legújabb kampányfilmjében.

Az MLSZ honlapjának tájékoztatása szerint az UEFA új, #EqualGame elnevezésű kampánya az egyenlőségről, a minden játékost összekötő kapocsról és a sport pozitív erejéről szól. A filmben Lionel Messi és Cristiano Ronaldo mellett helyet kapott Szabó István, a LÁSS SE vakfoci játékosa is, aki bár elvesztette látását, továbbra sem hagyott fel a futballal, és a budapesti csapat kapitányaként lép rendszeresen pályára.

Aleksander Ceferin UEFA-elnök szerint az európai futball irányító szervezetének kiemelten kell kezelnie a társadalmi felelősségvállalás ügyét, és minden eszközzel képviselnie kell az egyenlőség elvét, miközben a rasszista, szexista, homofób vagy bármilyen más formában kirekesztő magatartásokat teljes mértékben el kell utasítania.

„Úgy gondolom, az UEFA számára létfontosságú, hogy mindenki számára elérhetővé tegye a futballt, és a sport pozitív erejének segítségével a társadalmi egyenlőség élharcosává váljon a szervezet világszinten is. Kötelességünk harcolni az egyenlőség elvéért, és elutasítani a kirekesztés minden formáját” – jelentette ki a szlovén sportvezető a kampány indulásakor.

A kampányhoz készült kisfilmet a 2017/2018-as szezonban minden UEFA-eseményen levetítenek majd.

A közreműködő sztárok így vélekedtek a felkérésről és a kezdeményezésről:
Paul Pogba:
„Nagy öröm és megtiszteltetés, hogy részt vehetek egy olyan kezdeményezésben, amelyben őszintén hiszek. Minden ember egyenlő, és mind ugyanazért az örömért megyünk fel a pályára.”

Cristiano Ronaldo:
„Meggyőződésem, hogy a futball pozitív ereje segít összekötni a világot, és a benne élő embereket. Nem számít, ki vagy, honnan jössz, mennyire tudsz focizni. A futball mindenkié.”

Lionel Messi:
„Mind különbözőek vagyunk, mégis összeköt bennünket a labdarúgás iránti szenvedély. Teljes szívvel támogatom az UEFA kampányát, mert hiszek abban, hogy a sport és a labdarúgás képes megváltoztatni a világot. Büszke vagyok, hogy ennek én is részese lehetek.”

További tartalmak