Nem fér be klubjába a világ legjobban fizetett játékosa

Csapata új edzője túlsúlyosnak találja az argentint, akivel egyelőre nem számolnak a kínai „óriásnál”.

„Tájékoztatom a taktikai elképzeléseimről, de jelenleg kihagyom a keretből. Fizikálisan nem áll készen, nem elég fitt a játékhoz. Túlsúlyos” – hangzott a kínai Shanghai Shenhua új edzője, a Gustavo Poyet-et váltó Wu Jingui minapi nyilatkozata.

Nincs abban semmi meglepő, ha egy labdarúgó pár kiló felesleggel jelentkezik klubjánál a nyári uborkaszezont követően, ezért nem is kerül a keretbe, abban viszont már annál inkább, hogy a szóban forgó játékos 610 ezer fontot tehet zsebre. Hetente.

Márpedig ez a helyzet a világ legjobban fizetett játékosával, Carlos Tévezzel. Az argentin támadó tavaly télen igazolt a Boca Juniorstól Kínába, nyilván nem a szakmai kihívás miatt. A kínai foci nagyágyúja, a Shanghai Shenhua a hírek szerint 10 millió eurót fizetett a sárga-kékeknek a csatárért, ami a mai piaci viszonyok alapján még reális is egy 32 éves egykori világsztárért.

Carlos Tévez Téveznek nemcsak a játék nem megy, állítólag nem is érzi jól magát Kínában (Fotó: Rex Features)Fizetése kapcsán azonban mindenki felkapta a fejét, hiszen a beszámolók alapján heti 610 ezer fontot (207 millió forintot) sem sajnál tőle kínai klubja, amely így egy évben közel 32 millió fontot (kb. 11 milliárd forintot) fizet ki az argentinnak, aki ezzel a világ legjobban fizetett labdarúgója.

Azon túl, hogy Tévez súlyproblémákkal küzd, formájával sem szolgált rá a csapatba kerülésre (és fizetésére): december óta 15 meccsen jutott szóhoz csapatában, ezeken pedig mindössze két gólt szerzett.