Szalai edzője kitúrná Ancelottit Münchenből

Julian Nagelsmann mindössze 30 éves, de benne látják Carlo Ancelotti esetleges utódját a Bayern München kispadján, talán nem is olyan sokára. A Hoffenheim trénerének sincs ellenére egy ilyen lehetőség.

Szalai Ádám vezetőedzője hallott a hírről, hogy felmerült a neve a Bayern Münchennél, és nem is tagadta, hogy kedvére való lenne a feladat, ráadásul kötődik is a városhoz. Játékosként a kisebbik városi csapatnál szerepelt, a TSV 1860 Münchennél, később pedig a gárda utánpótlásbázisán is dolgozott.

Julian Nagelsmann, a Hoffenheim edzője vitatkozik az asszisztenssel a 2017 szeptemberében játszott Hoffenheim–Bayern München bajnokin (Fotó: EPA/Armando Babani) Julian Nagelsmann, a Hoffenheim edzője vitatkozik az asszisztenssel a 2017 szeptemberében játszott Hoffenheim–Bayern München bajnokin (Fotó: EPA/Armando Babani)A júliusban 30. szülinapját ünneplő tréner alig 28 esztendősen vállalta el a Hoffenheim vezetését. Ezzel messze a legfiatalabb edző a Bundesliga történetében. Munkája eredményesnek bizonyult, az elmúlt szezonban a negyedik helyig vezette a csapatot, és csak azért nem sikerült bejutnia Szalaiékkal a Bajnokok Ligája csoportkörébe, mert honfitársa, Jürgen Klopp bivalyerős csapatával, a Liverpoollal találkozott az utolsó selejtezőkörben.

Nem véletlen, hogy a bajorok vezetősége is felfigyelt a tehetséges edzőre, aki ráadásul ezer szállal kötődik Bajorországhoz.