A női röpisek az erős ellenfelek ellen jöttek rá, miben kell javulniuk

Mozgalmas és fárasztó nyáron vannak túl az Európa-bajnokságra készülő női röplabdázók, akik július végén aranyéremmel tértek haza a World Grand Prix-ról, azóta pedig túl vannak két felkészülési tornán is, amelyek kiválóan szolgálták az Eb-felkészülést.

„Nekem a Grand Prix szerintem a karrierem során az egyik legszebb élmény volt. Rengeteget utaztunk, elég kalandosra sikerült, bejártuk a fél világot, és amellett egy nagyon szép eredményt értünk el, úgyhogy mindannyiunk nevében mondhatom, hogy nagyon élveztük” – így Dobi Edina, akivel a válogatott egyik legjobb ütője, Szakmáry Gréta is egyetért.

A nyáron a német bajnok SSC Palmberg Schwerinhez igazoló játékos is azt emelte ki, hogy hosszú volt a nyár, de nagyon izgalmasnak is találta a kihívást, ami kiválóan összerázta a társaságot.

„Mexikón, Venezuelán és Ausztrálián keresztül átutaztuk az egész világot. Én azt mondanám, hogy ez nagyon összehozta a csapatot. Az az emlék, hogy el tudtuk hozni az aranyérmet, mindenkinek a szívében lesz.”

A válogatott tagjai háromhetes pihenőt követően augusztus közepén Érden kezdték meg az Eb-re való felkészülést, amelynek része volt egy fehérorosz és egy törökországi túra is. Dobi Edina szerint erősebb ellenfelekkel találkoztak, mint a Grand Prix-n, viszont ez is segítette az élesítést, hiszen jobban kidomborodott, hogy miben kell még javulniuk.

A bakui Európa-bajnokságon a lányok Németország, Lengyelország és Azerbajdzsán legjobbjaival találkoznak a csoportban, amelyben a szövetségi kapitány, Alberto Salomoni szerint egyértelmű, hogy nem mi vagyunk az esélyesek.

„Papíron Azerbajdzsán, Németország és Lengyelország is erősebb nálunk, így nincsen veszítenivalónk. Arra próbálom felkészíteni a játékosaimat, hogy képesek legyenek minden egyes adódó lehetőséget megragadni és kihasználni az Eb-n” – nyilatkozta az M4 Sportnak az olasz szakember.