Alonso időt ad csapatának

Bár egyre valószínűbb, hogy a McLarennél marad, Fernando Alonso továbbra sem árult el semmi konkrétat jövőjéről. A spanyol megismételte, a cél még mindig az, hogy az F1-ben maradjon, és a győzelmekért harcolhasson, döntését pedig a következő hetekben fogja ismertetni.

Fernando Alonso (Fotó: XPB)

Számos megbízható forrás tényként kezeli, a McLaren szakít a Hondával és 2018-ban már Renault-motorokkal fog versenyezni. Ez feltehetően elég Alonso meggyőzéséhez, aki a hírek szerint mindenképpen „szabadulni” akar a japánok erőforrásaitól. Bár a hírek szerint hamarosan a hivatalos bejelentés is megérkezik, a spanyol a szingapúri sajtótájékoztatón is meglehetősen óvatos volt.


„Vannak különböző lehetőségeim” – kezdte higgadtan a kétszeres világbajnok, amikor jövőjéről faggatták. „Ezek mind nagyon jó lehetőségek. Most csak türelmesnek kell lenni, és várni kell néhány hetet” – tette hozzá majd ismét elhintette, szeretne hűséges maradni csapatához.


„Bármit is teszek a következő szezontól, azt azért teszem, mert nyerni akarok. Egyik sorozatban sem versenyeznék azért, hogy a top10-es, vagy a top15-ös helyezésekért harcoljak. Vagy valami hasonlóért. Több lehetőség is van, amit tanulmányozhatok. Az F1 az első, és az egyetlen, ami prioritást élvez, szóval várok, mielőtt más sorozatokról kezdenék gondolkodni. Ugyanakkor szeretnék időt adni a csapatomnak” – hangsúlyozta.
Fernando Alonso (Fotó: McLaren) Fernando Alonso (Fotó: McLaren)


„Nehéz időkön mentünk keresztül, és szeretném, ha lenne időnk a döntésre, és arra, hogy lássuk az új autót. Majd miután ők hoztak egy döntést, és is hozok egyet. Hűséges akarok lenni, és nem akarok azelőtt dönteni, mielőtt ők döntenek. Nyugodt vagyok és boldog. Majd látjuk, mi történik a következő hetekben” – magyarázta.


Alonso továbbra sem tett le a motorsportok nagy mesterhármasáról (győzelem Monacóban, Indianapolisban és Le Mans-ban), sőt úgy érzi, célját a versenynaptárak ütközése ellenére is megvalósíthatja. „A jövőben ez egyértelmű cél lesz számomra. Három futamról beszélünk, szóval ha Indy és Monaco egyszerre lesz, még mindig marad egy harmadik. Ha az F1-ben maradok, azért teszem, mert hiszem, hogy nyerhetek, szóval ott leszek Monacóban, mert nem akarok pontokat veszíteni. Az F1 élvez elsőbbséget. A mesterhármashoz három futam kell, nemcsak Indianapolis. Sok-sok lehetőség van arra, hogy 2018 fantasztikus legyen” – utalt egy esetleges Le Mans-i szereplésre.
Fernando Alonso (Fotó: XPB) Fernando Alonso (Fotó: XPB)