Bizakodóak az oroszok ellen készülő teniszválogatott tagjai

A magyar férfi teniszválogatott februárban bravúros győzelmet aratott Szlováki ellen, ezzel pedig kivívta, hogy pénteken Oroszországgal küzdjön a Davis Kupa Világcsoportjába kerülésért. Az M4 Sport Köves Gábor négyfős csapatánál járt.

A szövetségi kapitány elsősorban Fucsovics Mártonra és Balázs Attilára számít az oroszok elleni párharcban, de persze Borsos Gábor és Piros Zsombor is fontos feladathoz jut majd.

„Úgy gondolom, hogy salakon van esélyünk. Szét tudjuk az ő játékstílusukat szedni” – nyilatkozta nagy önbizalommal Balázs Attila, aki hozzátette, ismerik az ellenfél játékosait, kellően felkészültek belőlük.

Fucsovics Márton is bizakodó az esélyeket illetően, úgy véli, Balázshoz hasonlóan ő is jó formában várja a pénteken kezdődő párharcot, ráadásul mindkettőjük szeret salakos borításon játszani.

„Mind a ketten készen állunk, csak mindkettőnknek fittnek kell lennie a hétvégén” – mondta Fucsovics. A 25 éves teniszező kemény egyéni meccsekre számít, hiszen nagyon képzettek az oroszok, de párosban szerinte a mieink az esélyesebbek, így azt a meccset mindenképpen hozniuk kéne.

Boros Gábor szerint a papírforma Oroszország mellett szól, de a hazai közönség sokat segíthet.

„Reálisan egy győzelemmel lennék elégedett, kicsit „irreálisan” természetesen a 3–0-lal” – fogalmazott.

Piros Zsombor a társak tapasztalatában bízik, ő mindenesetre próbálja majd minden pillanatát élvezni, ahogy a szlovákok ellen tette.

„Én bízok a fiúkban, mert nagyon nagy tudásuk van, és nagyon tapasztaltak. Jól megy nekik a játék, ahogy láttuk az utóbbi hetekben. Bízom a győzelemben” – így a kétszeres junior Grand Slam-győztes játékos, aki szerint a szerencsére is szükségük lesz a sikerhez. Ő is kiemelte, hogy minél többen buzdítják majd őket a Kopaszi-gáton, annál nagyobb az esély a meglepetésre.

A Magyarország–Oroszország Davis Kupa-párharcot pénteken 16 órától az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.