Musorujsag
Élő Eredmények

Bódi a végén már nem nagyon volt beszélőviszonyban Berggel

M4 Sport
A középpályás nagy tervekkel érkezett a Videotonhoz, aztán az NB III-ban találta magát.

Történelmet írt a debreceni labdarúgóklub, amikor 14 évvel a Ferencváros sikere után második magyar csapatként bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Abban az időben kezdte el bontogatni szárnyait Bódi Ádám, aki 2009-ben már testközelből nézte a DVSC menetelését. „Amikor a csapat bejutott a BL-csoportkörbe, a 25-ös listába leadták a nevemet. Nagyon örültem, Liverpoolba ki is tudtam utazni, a lelátóról meg tudtam nézni a BL-mérkőzést. Elég komoly dolgokat láttam ott olyan fiatalon” – nyilatkozta a 26 éves középpályás az M4 Sportnak.

2010-ben, története során ötödször, ismét bajnok lett a Debrecen. Bár a BL-selejtezők során kettős vereséggel búcsúztatta a Lokit az FC Basel, később bejutott az Európa Liga csoportkörébe, ahol már Bódi Ádámmal is számolt Herczeg András, a középpályás stabilizálta helyét a DVSC-ben. „Ott éreztem először azt, hogy milyen érzés futballistának lenni. Úgy gondoltam, hogy ha ott én is megteszek mindent, akkor egyszer én is tudok ilyen stadionban, ilyen ellenfelek ellen játszani.”

Bódi Ádám eddigi összes sikerét a Debrecennel érte el. Az Oláh Gábor úti stadionban debütált a Vasas ellen, a 2011-2012-es szezonban már meghatározó játékossá nőtte ki magát, több szép gólt is szerzett, a szezon egyik nagy felfedezettje volt. 2015-ben megszerezte élete első nemzetközi kupagólját, a Skonto ellen. Októberben pedig a válogatottban is bemutatkozott. Az idény végén viszont elhagyja nevelő egyesületét, és a Videotonhoz szerződött.

„Ha Henning Berg nem szeretett volna engem, akkor maradok Debrecenben. Rengeteget beszélgettünk az elején négyszemközt, mindig említette, hogy most nem a jobb oldalon fog rám számítani, hanem a balon, ahol tipikus szélsőjátékot kért tőlem. Ott nagyon meg volt kötve a kezem, de azt mondta, hogy ha ez a pozíció nem fog feküdni nekem, akkor keresi tovább azt, ami nekem jó lehet. Sajnos nem kereste, játszottam tizenegy meccset, a végén már le kellett mennem hét NB III-as meccsre. Ott is volt egy összecsapásunk, hiszen nem ezért jöttem. Amennyit kifizetett értem a Videoton és amilyen célokkal én odamentem, ez nagy arculcsapás volt, hiszen még a DVSC-nél is kihagytam az NB III-as korosztályt: az ifi A-ból az NB II-es nagycsapathoz kerültem. Ez minden téren csalódás volt, a végén már nem is nagyon beszéltünk a Henninggel.”

A csalódást jelentő szezon után augusztusban visszatért nevelő együtteséhez, ahol a Vasas ellen újra a Nagyerdei stadionban léphetett pályára. „Furcsa, az elején nem is találtam a labdát, amit kaptam, azt el is szórtam. Tehát kicsit meg voltam zavarodva a visszaállással, de utána megtaláltam az összhangot a labdával, a csapattársakkal, a közönséggel és a stadionnal, szóval nem lesz ezzel probléma.”

Bódi Ádám a Honvéd ellen gólt szerzett, és amióta visszatért a Debrecenhez, három győzelmet gyűjtött be a csapat, azaz minden meccsét megnyerte. A 26 éves középpályás célja, hogy stabil középcsapat legyen a Loki, és visszakerüljön a válogatottba. Külföldre nem mindenáron menne, de kipróbálná magát egy játszós bajnokságban.

A Debrecen nyolc meccsen szerzett 11 pontjával az ötödik helyen áll az OTP Bank Ligában. A Loki a 9. fordulóban a Balmazújváros vendégeként lép pályára, a mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.

További tartalmak