Gulácsi: „Bárkinek bárki ellen megvan a győzelmi esélye”

A magyar labdarúgó-válogatott első számú kapusát, Gulácsi Pétert foglalkoztató RB Leipzig 1–1-es döntetlent játszott az AS Monaco együttesével. A lipcseiek magyar hálóőre a lefújást követően nyilatkozott az M4 Sportnak.

„Úgy gondolom, kemény meccset játszottunk, rengeteg párharccal, kevés helyzettel. Az 1–1 nagyjából reális eredmény a játék képe alapján. Ha kicsit szerencsénk van, talán megnyerhettük volna a meccset, de úgy gondolom, egy első mérkőzésen, egy olyan csapat ellen, amely tavaly elődöntőt játszott, az egy pont elfogadható” – kezdte értékelését Gulácsi Péter, akinek klubcsapata történetének első Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésén szerepelt.

A magyar válogatott kapus az AS Monaco egyenlítő találatánál először védeni tudott, de a vendégek játékosa a pattogó labdát „bepiszkálta, kicsit szerencsétlen gól volt”.

„Főleg az első félidőben voltak pontatlanságok a labdakihozatalunkban, úgy gondolom, ez a második játékrészben jobb lett, megnyugodott a csapat. Nincs még nemzetközi tapasztalatunk ilyen téren, szerintem ez egy jó első lépés volt, és remélem két hét múlva Isztambulban is pontot vagy pontokat tudunk szerezni” – mondta Gulácsi a Leipzig első nemzetközi kupaszereplését követően, majd hozzátette, kiegyenlített a csoportjuk, bárkinek bárki ellen megvan a győzelmi esélye.

A Bundesligában szereplő együttes másodedzője, Lőw Zsolt is kiemelte, pontatlanok voltak, de Gulácsihoz hasonlóan bizakodóan nyilatkozott a Monaco elleni döntetlen után.