Nem hagyja Palmer, hogy Sainz még idén kitúrja őt

Carlos Sainz menedzsere megerősítette, közel kerültek a Renault-val való megállapodáshoz. Jolyon Palmer malajziai lecserélésére azonban jelen állás szerint nincs esély.

Jolyon Palmer (Fotó: XPB)

A Motorsport médiabirodalom különböző oldalai már a múlt hétvégén világgá kürtölték a hírt, miszerint a Red Bull megállapodott a Renault-val Carlos Sainz elengedéséről, így a spanyol 2018-ban biztosan Nico Hülkenberg csapattársaként folytatja pályafutását. Fölvetették egyúttal annak lehetőségét, hogy Jolyon Palmert azonnal lecserélik, így Malajziában már Sainz ül a Renault-ban, miközben Toro Rossóját Pierre Gasly fogja vezetni.


Azóta kiderült, az esetleges beugrásának lehetőségét „megerősítő” franciát valójában pontatlanul idézték, Szingapúrban pedig Palmer tette egyértelművé, nem fog sor kerülni a helycserére, mivel biztos szerződése van év végéig Enstone-nal. „Hét versenyem van még. Malajziában is ott leszek, és Abu-Dzabig versenyezni fogok. Szerződésem van, hét további futam vár rám idén” – nyilatkozta a brit a csütörtöki sajtótájékoztatón, kiemelve, hogy a róla szóló találgatásokat már megszokta. „Már harmincöt verseny óta arról találgatnak, hogy a következőn talán nem leszek már ott. Ez számomra nem újdonság, idén minden versenyen ez ment, és semmi sem változott.”


„Én végzem a munkám, nem figyelek az efféle pletykákra. Van még hét versenyem bizonyítani. Ez egy valóban nehéz szezon volt számomra, de az utóbbi két versenyen javultam. Remélem, ezen a pályán jobb lesz az autónk, így pontot szerezhetek. Ami a jövőmet illeti, nem tudok mit mondani. Talán nem is oly sokára lesz egy bejelentés. Izgatottam várom, mi fog történni.”
A megszokottnál nagyobb volt az érdeklődés Carlos Sainz iránt a sajtónapon (Fotó: XPB) A megszokottnál nagyobb volt az érdeklődés Carlos Sainz iránt a sajtónapon (Fotó: XPB)


A malajziai beugrásról Carlos Sainz menedzsere sem tud semmit. „Én is olvastam arról, hogy Carlos talán már idén vált, de ez számomra teljesen új hír. Nem is beszéltünk erről. Talán a Red Bull és a Renault között szó esett róla, de én nem tudok azonnali csapatváltásról” – nyilatkozta a GPUpdate-nek.


Ami 2018-at illeti, ugyanakkor ő volt az első, aki nyíltan elismerte, Sainz a Renault-hoz tart. „Megerősíthetem, közel kerültünk a Renault-val való egyezséghez, de egyelőre még semmit sem írtunk alá. Csak a részleteket kell tisztázni, és reméljük, hogy hamarosan meg is lesz a megállapodás 2018-ra” – fogalmazott.


Magát Sainzot egyelőre hidegen hagyják a személyével kapcsolatos pletykák. „Tudom, hogy sok mindenről ír mostanában a sajtó, de én csak Szingapúrral és a Toro Rossóval foglalkozom. Sajnálom, ha mást akartak hallani tőlem, de azt most nem kapják meg” – közölte az újságírókkal csütörtökön.


A malajziai beugrása kapcsán pedig elmondta: „Ezt a hírt nem kommentálhatom. Ha majd bármit is aláírunk, bejelentjük. Pillanatnyilag csak energiapazarlás lenne a részemről bármit is mondani, hiszen még semmi sem történt meg. Szingapúr enélkül is eléggé hektikus, fontos, hogy tiszta fejjel versenyezzek. Nem foglalkozom ezzel a kérdéssel. Egyébként pedig hízelgő, hogy ilyesmiről kérdezgetnek.”
Carlos Sainz (Fotó: XPB) Carlos Sainz (Fotó: XPB)


Sainz azért egy kicsit nosztalgikus hangulatban nyilatkozott jelenlegi csapatáról, ami sejteti, valóban közel a váltás. „Ha maradnom kell még egy évet, mosolyogva megteszem. Szeretek ezekkel az emberekkel együtt dolgozni. A szerelőim nagy szenvedéllyel viszonyulnak ehhez a projekthez, és a viszonyom a mérnökökkel is szoros. Mindent, amit a Forma–1-ről tudok, nekik köszönhetek” – mondott köszönetet a Toro Rossónak.


Végül kiemelte, sorsa nem a saját, hanem a Red Bull kezében van. „A céljaimról már sokszor beszéltem. Világbajnok akarok lenni, akármilyen módon. Természetesen jó lenne inkább hamarabb. De megbízom a Red Bullban.”


A hírek szerint a Toro Rosso, a McLaren, a Renault és a Honda hivatalosan a szingapúri Nagydíj első pénteki szabadedzése alatt/után fog nyilatkozni a háttérben már megkötött megállapodásokról.