Musorujsag
Élő Eredmények

Sallai álmainak egyik fele már teljesült

Sallai álmainak egyik fele már teljesült

MTI
Beteljesült álomnak nevezte Sallai Roland, a ciprusi APOEL magyar válogatott labdarúgója, hogy szerdán pályára léphetett a Bajnokok Ligájában a címvédő Real Madrid otthonában.

„Jól éreztem magam a pályán, szerintem jól teljesítettem. Egy ilyen jó és kemény csapat ellen nehéz játszani, ez meg is mutatkozott, hiszen jelentős fölényben voltak a hazaiak” – értékelt az MTI tudósítóinak a Bernabeau Stadionban a 3-0-s spanyol sikert követően.

A háromszoros válogatott szélső elismerte, látszik a játékán, hogy két hónapig nem lépett pályára mérkőzésen – hiszen az APOEL csak augusztus végén igazolta le -, de reméli, ezt idővel pótolni tudja. Ennek ellenére szinte azonnal a kezdőcsapat tagja lett, ennek kapcsán megjegyezte, érzi edzője bizalmát, és megpróbálja meghálálni, de még több erőre van szüksége.

„Szeretném végigjátszani a meccseket, de jelenleg még nem tudom” – fűzte hozzá.

Sallai hatvan percet töltött a pályán, és a kezdőjátékosok közül hozzá került második legritkábban a labda: 14 passzából 11 volt sikeres, a második félidőben a Toni Kroos elleni szabálytalanságért sárga lapot kapott.

„Az volt az egyik álom, hogy itt, a Bernabéuban játszhassak, a másik meg az, hogy a Realban futballozhassak. Az álmom fele ma teljesült, remélem, a másik fele is valóra válik. Nagyon jó érzés volt, de szeretném többször átélni” – nyilatkozta Sallai.

Sallai Roland álmainak egyik fele már teljesült (Fotó: EPA/JuanJo Martin)

Hozzátette, sokat kellett tennie, nagyon keményen kellett dolgoznia azért, hogy itt lehessen, de nem szabad megállnia.

Az előző szezont az olasz élvonalból kiesett Palermo csapatánál töltötte, és bevallása szerint nagyon sokat gondolkoztak, hogy jó megoldás lesz-e a ciprusi APOEL-be igazolnia.

„Úgy érzem, ez volt a legjobb választás. Nagyon jó csapathoz kerültem, a Bajnokok Ligájában is szerepelünk, ami a csapat számára és nekem is hatalmas lehetőség” – vélekedett.

Hozzáfűzte, mivel még csak húszéves, nem maradt le semmiről, próbálja mindig a legjobbat adni és olyan helyre kerülni a későbbiekben, amely az álmaiban szerepel.

„Lépésről lépésre kell haladnom. Nem ugorhatok nagyot, mert akkor nagyot lehet esni” – mondta Sallai Roland.

Ritkán örülhetünk magyar játékosnak a Bajnokok Ligájában, főként a mezőnyben. Legutóbb a tavalyi szezonban szoríthattunk honfitársunkért, Nikolics Nemanja a lengyel Légia Warsawa színeiben lépett pályára a BL-ben. Előtte Szalai Ádám mutathatta meg magát a legmagasabb szinten a német Schalkéval, a 2013-14-es idényben. Az utolsó magyar  középpályás Huszti Szabolcs volt a Bajnokok Ligájában az orosz Zenit Szentpétervárral. Sallai az ő nyomdokaiba lépett.

Borítókép: Casemiro, a spanyol Real Madrid játékosa (hátul) küzd a labdáért Sallai Roland, a ciprusi APOEL játékosa (elöl) ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája H csoportjának első fordulójában játszott mérkőzésen a madridi Santiago Bernabeu stadionban 2017. szeptember 13-án (Fotó: MTI/AP/Paul White)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Íme a Bajnokok Ligája szerdai napjának összes gólja
Mozgalmas fordulót és pár meglepetést is hozott a Bajnokok Ligája-csoportkör nyitánya szerdán, amikor két magyarnak is szoríthattunk. Gulácsiék végül ikszeltek a Monacóval, míg Sallai Roland ciprusi klubja hármat kapott a Real otthonában, most azonban nemcsak e meccsek összefoglalóit, de az összes szerdai gólt megmutatjuk.
Bajnokok Ligája
Sallaiék hármat kaptak a Bernabéuban
A Sallai Rolanddal felálló APOEL 3–0-ra kikapott a címvédő Real Madrid vendégeként a Bajnokok Ligája a Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában.
Bajnokok Ligája