Musorujsag
Élő Eredmények
 

A combsérülés még hagyján, de Mourinho is kiakadt Pogbára

A Manchester United menedzsere kiakadt a hat hétre kidőlő francia középpályásra, akinek szerinte azért újult ki sérülése a keddi BL-meccsen, mert figyelmen kívül hagyta a klub orvosi stábjának utasításait és saját fejét követte.

Paul Pogba és José Mourinho
Dupla bajban van Paul Pogba. A Vörös Ördögök középpályása nemcsak hathetes sérülést szenvedett a Bajnokok Ligája keddi játéknapján, de magára haragította José Mourinhót is, ami sosem jelent jót.

A tavaly nyáron rekordösszegért igazolt középpályást a 3-0-s manchesteri győzelemmel végződő meccs 18. percében kellett lecserélni, mert kiújult izomsérülése. A portugál mester már a mérkőzést követően tudta, hogy ez több hétbe kerülhet Pogbának (és a csapatnak), azóta kiderült, hogy egészen pontosan hatba.

A francia korábban is hagyott már ki meccseket combhajlítóizma miatt, de a jelek szerint nem sikerült jól a probléma kezelése, annak ellenére sem, hogy a klub orvosi stábja világos tanácsokat adott a játékosnak, hogyan kerülheti el a sérülés kiújulását.

Pogba (ülve) valószínűleg hetekre kidőlt izomsérülés miatt (Fotó: EPA/ANTHONY ANEX) Pogba ekkor már tudja, hogy mi a baj (Fotó: EPA/ANTHONY ANEX)



Pogba ezzel szemben egyénileg oldotta meg a rehabilitációt egy személyi edző segítségével, ami Mourinho és az orvosok szerint kiszolgáltatottabbá tette a keddi sérülésre.

A végeredményt ismerjük: a 18. percben fájdalmas arccal hagyta el a pályát, a meccs után pedig mankókkal a stadiont. Másfél hónapot kénytelen kihagyni a csapat motorja, ez azonban elkerülhető lett volna – szól a United szakmai stábjának kritikája.