Szakértő és lelkes közönség szorított a lehengerlő amerikaifocisokért

Kiütéses győzelmet aratott a magyar amerikaifutball-válogatott szombaton az Új Hidegkuti Stadionban, ahol a főszereplők szerint fantasztikus hangulat, szakértő és lelkes közönség buzdította a srácokat.

Második győzelmüket szerezték meg a magyar amerikaifoci-válogatott tagjai, akik mindössze egy mezőnygólt engedélyeztek Szlovákia legjobbjainak az edzőmeccsen, amely 42-3-as hazai sikert hozott.

Az érdeklődésre jellemző, hogy a mérkőzésre még a vendég szektort is meg kellett nyitni az MTK stadionjában. Nemcsak a nézőszámnak és győzelemnek örülhettek azonban a magyarok, Kovács Sándor edző szerint a szurkolók szakértő szemmel követték a meccset.

„Azt gondolom, hogy egyre szakértőbb a közönség. Ez a 4500 ember szívmelengetően szurkolt. Végig libabőr volt” – nyilatkozott az M4 Sportnak a mindig mosolygós szakember, aki a támadófal munkájáért felel, és alig maradt hangja.

Bencsics Márk, a csapat kezdő irányítója is azt hangsúlyozta, hogy milyen jó érzéssel tölti el őket, hogy ennyien és így buzdítják a válogatottat.

„Iszonyatosan jó élmény az, hogy amatőr sportolóként itt lehettünk, és élvezhettük ezt a meccset” – fogalmazott Bencsics, aki szerint örök élmény, hogy egy stadionnyi ember üvölt egy magyar pontszerzés után.