Musorujsag
Élő Eredmények

A Ferrari mindkét fiatalját bejuttatná a Sauberhez

A Ferrari mindkét fiatalját bejuttatná a Sauberhez

Motorsport
A Ferrari egyre komolyabban gondolja fiatal versenyzőinek támogatását, a legfrissebb hírek szerint ugyanis nemcsak egyik védencét juttatná be a Sauberhez, hanem mindkettőt. Ezzel a svájci istálló valóban egyfajta B csapattá válna a következő szezonban.

Eddig sem volt titok, hogy a vörösök legalább egyik fiataljukat el szeretnék helyezni a Saubernél, most viszont kiderült, a vezetőség elhatározta, Charles Leclercnek és Antonio Giovinazzinak is próbál helyet keríteni 2018-ra. A Motorsport legutóbbi cikkében arról ír, nemrég a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne és az F1-es csapatot irányító Maurizio Arrivabene is a svájci csapat főhadiszállásán járt.

Itt a jövőre vonatkozó tervekről (a Sauber idén hosszabbította meg motorszállítói szerződését a Ferrarival, miután visszalépett a Hondával való együttműködéstől), és a Leclerc/Giovinazzi felállásról tárgyaltak. A vörösök számára mindenképpen jó hír lehet, hogy a Sauber új csapatvezetője, Fédéric Vasseur nem zárkózik el a fiatalok bevetésének lehetőségét, többször elmondta ugyanis, szeretné szorosabbra fűzni a partnerrel való megállapodást.

Antonio Giovinazzi (Fotó: XPB) Antonio Giovinazzi (Fotó: XPB)

Marchionne eközben egyértelműen jelezte, a Ferrari a Forma–1-ben szeretné futtatni védenceit, hogy minél jobban felkészüljenek a jövő kihívásaira. „Helyekre van szükségünk, hiszen néhány kivételes fiatallal rendelkezünk” – mondta. „Találnunk kell egy helyet, ahol lefektethetjük a Ferrari jövőjének az alapjait” – tette hozzá határozottan.

Hely pedig csak a Saubernél van a Ferrari fiataljai számára, másik technikai partnerük, a Haas ugyanis már hetekkel ezelőtt bejelentette, 2018-ban is Romain Grosjeannal és Kevin Magnussennel folytatja, annak ellenére, hogy idén több szabadedzésen is lehetőséget biztosítottak Giovinazzinak. Ő maga a szingapúri edzés után azt mondta, továbbra is a Ferrari döntésére vár. „Most arra koncentrálok, hogy a lehető legjobban teljesítsek az edzéseken, aztán majd jön a Ferrari döntése. Persze a célom az, hogy ott legyek a rajtrácson, de majd meglátjuk, mi lesz” – jelezte.

Ha a Ferrari terve megvalósul, a Sauber jelenlegi versenyzői (Pascal Wehrlein és Marcus Ericsson) meglehetősen nehéz helyzetbe kerülnek, hiszen jóformán minden versenyzői ülés foglalt már. Lehetőséget a Williams jelenthet számukra (állítólag mindketten érdeklődtek már az istállónál), Wehrlein azonban erről az opcióról is lemaradhat, a hírek szerint ugyanis a briteknek egy 25 évnél idősebb versenyzőre van szükségük főszponzoruk, a Martini miatt.

A Sauberek csatája (Fotó: XPB) Pascal Wehrlein és Marcus Ericsson (Fotó: XPB)
Borítókép: Charles Leclerc (Fotó: XPB)

További tartalmak