Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton most Schumi győzelmi rekordját venné célba

Hamilton most Schumi győzelmi rekordját venné célba

FIA
Még a negyedik bajnoki címének megszerzésében sem biztos Lewis Hamilton, ám Michael Schumacher győzelmi rekordjának megdöntése máris vonzó cél számára.

Szingapúrban ezúttal kivételesen nem jutott rekord Lewis Hamiltonnak. A brit ilyen tekintetben mozgalmas szezont fut, hiszen Kanadában előbb példaképét, Ayrton Sennát, Spában pedig Michael Schumachert érte utol a szerzett pole-ok tekintetében, Monza óta pedig már egyedüli csúcstartó ezen a fronton az F1 történetében.

Időközben a futamgyőzelmek és a bajnoki címek számában is igyekszik zárkózni. Vasárnap pályafutása 60. sikerét aratta a királykategóriában. Ha azt vesszük, hogy ezzel még mindig annyi győzelemre van a csúcstartó Michael Schumachertől, amennyit Nigel Mansell egész karrierje során szerzett (31), még túlzás lenne azt állítani, hogy hamarosan veszélybe sodorhatja a hétszeres világbajnok egyik újabb csúcsát. Szingapúrban ettől függetlenül megkérdezték tőle, képesnek tartja-e magát arra, hogy akár a győzelmek, akár a címek számában a rekordra törjön.

„Csak lépésről lépésre haladok. Már ezt a bajnokságot is épp elég nehéz megnyerni, és ez még csak a negyedik lenne” – szólított fel lassításra a bajnoki éllovas. „Jobban szeretek vezetni, mint valaha. Úgy érzem, jobban is vezetek, mint valaha. Ezt könnyű mondani, de én tényleg így érzem. És jobban is élvezem, mint bármikor. A kihívást is. Most nem volt olyan jó az autónk, mint a Ferrarié és a Red bullé, és jó érzés, amikor más csapatok kihívás elé állítanak, amikor minden képességed be kell vetned, miközben dolgozol a gyengeségeken.”

Elmondása szerint a hét bajnoki sikert pillanatnyilag nehezen tartja elérhetőnek. Nem úgy a 91 győzelmet! „Minden év végén elgondolkodsz a jövődön, mérlegelsz. Nekem van egy ötéves tervem, de ezt minden nap változtatom, hozzáteszek valamit minden évben. Pillanatnyilag elég tiszta számomra. Ki tudja, hogy egyáltalán valaha is kerül-e valaki közel Michaelhez? Hét bajnoki címe van. Nem célom, hogy ebben utolérjem. Nem tudom, más versenyzők mit gondolnak erről, de engem jobban vonz, hogy utolérjem őt a győzelmek számában. A rekordok azért vannak, hogy megdöntsék őket. Valamikor valaki meg fogja dönteni őket. Hogy én leszek-e, azt nem tudom” – fogalmazott az egyelőre háromszoros bajnok.

Ötéves tervet emlegetett, 11. szezonját tapossa a Forma–1-ben, és 60 elsőségnél tart. Ez évente átlagban 5,5 futamgyőzelmet jelent, ami pedig további öt szezonnal számolva 87 sikerig juttatná őt. Bele kell tehát húznia, ha komolyan gondolja.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak