Musorujsag
Élő Eredmények

Új név mellé új tulaj a Force Indiánál?

Új név mellé új tulaj a Force Indiánál?

Motorsport-Magazin
Nemcsak nevet, akár tulajdonost is válthat a Force India csapata. Egyik támogatójukon kívül is van érdeklődő irántuk.

Már évek óta folyik a találgatás arról, hogy a Force India új tulajdonos kezébe kerülhet. A szezon elején azt pletykálták, hogy az F1-be visszavágyó Brabham szándékozik felvásárolni az előző évad konstruktőri 4. helyezettjét, ám ezt a lehetőséget az istálló elöljárói cáfolták.

A német Motorsport-Magazin most egy újabb, az előzőnél reálisabbnak tűnő hírről számolt be a silverstone-iak kapcsán: jelenlegi támogatójuk, a BWT víztechnológiai céget valóban érdekelné a felvásárlás lehetősége. Az osztrákok idén kötöttek megállapodást a Force Indiával, amely kérésükre éles arculatváltáson ment keresztül, s rózsaszínre festette autóit. Bár a tőlük kapott összeg a módosabb csapatok szemüvegén keresztül nézve nem eget rengető, a BWT motorsportos palettájának folyamatos bővülését látva nem kizárt, hogy még szorosabbra akarják fűzni kapcsolatukat partnerükkel. Jelenleg az F1-en kívül a DTM-ben és a Forma–3-as Európa-bajnokságban is van (szintén rózsaszín) támogatott csapatuk.

Sergio Pérez (Fotó: XPB) Sergio Pérez (Fotó: XPB)

Bár a tulajdonosváltásról egyelőre még csak találgatás folyik, az már biztosra vehető, hogy a gárda 2018-ban új névvel kíván versenyezni. A legutóbbi állás szerint a Force Racing elnevezés használatára mutatkozik a legnagyobb esély, ám ha a BWT valóban „be akar vásárolni”, még ezen a téren is lehet változás.

Az említett német lap emellett megemlíti, hogy nem ők az egyetlen érdeklődők Vijay Mallya és az Indiában évek óta börtönben ülő Subrata Roy részvényei iránt. Állításuk szerint a jelenleg a Williamst támogató milliárdos, Lawrence Stroll is képbe került, aki vélhetően fiával együtt érkezne a csapathoz.

Ha erre valaha is sor kerül, biztosan nem 2018-ban. A Force India éppen Szingapúrban jelentette be, hogy a következő szezonnak is Sergio Pérezzel és Esteban Oconnal vág neki.

Borítókép: Sergio Pérez (Fotó: XPB)

További tartalmak