Musorujsag
Élő Eredmények

Az OSC mindenhol az aranyért száll harcba

Az OSC mindenhol az aranyért száll harcba

M4 Sport/m4sport.hu
Három fronton is harcba indulnak az OSC vízilabdázói, és mindenhol szeretnének a legjobbak lenni. A BL-ben az első lépéseket megtették, a hétvégén a Magyar Kupában tehetik meg ugyanezt.

Az OSC vízilabdacsapata mind a négy mérkőzését megnyerte a Bajnokok Ligája első selejtezőkörében. „Hasznos volt, hogy tudtunk végre együtt játszani, de most sem voltunk meg mind, ketten is sérüléssel bajlódnak, vannak újak, velük is össze kell rázódni, megismerni egymást” – mondta Bisztritsányi Dávid a 73-16-os gólaránnyal megnyert selejtezőkörről.

Elismerte, a portugál és a bosnyák csapaton látszott, hogy nem olyan szinten játsszák a sportágat, mint mi, de a portugálok szimpatikus csapat benyomását keltették, ha így mennek tovább, sok örömük lehet még a vízilabdában. „Az OSC negyedik éve mindenhol az aranyért száll harcba, bár eddig nem sikerült nyernie. Idén is elképzelhetőnek tatom akár a BL-győzelmet, de a legfontosabb, hogy ne legyen olyan meccs, amikor úgy jövünk ki a vízből, hogy nem volt esélyünk” – összegzett a kiváló játékos.

„Két olyan meccs volt, amire oda kellett figyelnünk, de hamar eldőlt, hogy továbbjutunk. A spanyolok ellen az első perctől úgy álltunk oda, hogy tudassuk velük, mi vagyunk a jobbak” – mondta az ötcsapatos tornáról a csapattárs, Erdélyi Balázs.

Bár korábban többször is hívták, idén döntött a váltás mellett és a nyáron igazolt az OSC-be. „Eddig beigazolódtak az elvárások, jól érzem magam. Ezen csak javíthat, ha a hétvégén továbbjutunk a Magyar Kupában. Jó lenne úgy játszani, hogy két meccs után tudjuk, ki a továbbjutó. A Honvéddal kezdünk, nem lehet úgy odamenni, hogy simán meglesz. Úgy kell odaállni, mint ha BL-mecset játszanánk” – mondta Erdélyi a közeli célokkal kapcsolatban.

További tartalmak