Musorujsag
Élő Eredmények

Szétnyílt a legendás stadion a mexikói földrengésben – videó

m4sport.hu
A mexikóvárosi Azték Stadion is súlyosan megsérült a keddi földrengésben.

A keddi földrengés 7,1-es erősségű volt, az első nagy erejű földmozgást 11 utórengés követte. A legfrissebb hivatalos összesítések szerint legalább 248 halottja van a mexikói földrengésnek, és a legtöbben a fővárosban haltak meg. Mexikóvárosban több tucat épület omlott le vagy rongálódott meg súlyosan. A leomlott épületek között egy óvodát magába foglaló iskolaépület is van, legalább húsz gyerek meghalt, harmincat még keresnek.

A földrengésben megsérült a fővárosi Azték Stadion is, amelyben a magyar labdarúgó-válogatott az 1968-as olimpia döntőjében 4–1-re legyőzte a bolgárokat, így aranyérmes lett. Az 1970-es és 1986-os vb-döntőnek is otthont adó legendás aréna főlelátója szétnyílt, így el kellett halasztani a Cruz Azul–América kupanyolcaddöntőt is, amelyet eredetileg kedd este rendeztek volna.

Mexikót egy hónapon belül másodszorra rázta meg nagy erejű földrengés. Szeptember 7-én az ország déli részén legalább 98 ember halálát okozta az akkori földmozgás. Mexikóváros a föld egyik legnépesebb metropolisza, amelynek az elővárosokkal együtt mintegy 20 millió lakosa van. A keddi földmozgás napra pontosan 32 évvel az 1985-ös nagy mexikóvárosi földrengés után történt, az akkori 8-as erősségű rengés következtében mintegy tízezren vesztették életüket.

További tartalmak