Musorujsag
Élő Eredmények

Az Eb legjobbja sírva vette át a legenda mezét

Az Eb legjobbja sírva vette át a legenda mezét

m4sport.hu
Drazen Petrovic édesanyja ezzel a gesztussal akarta megköszönni a klasszisnak Szlovénia Eb-győzelmét.

Vasárnap Szlovénia megnyerte a kosárlabda Európa-bajnokságot, miután a döntőben 93-85-re legyőzte Szerbiát. A döntő legjobbja és egyben a torna MVP-je a szlovénok rutinos játékosa, Goran Dragic lett.

Az eddigi elismerések mellett a válogatottól a kontinensvetélkedő után visszavonuló klasszis most egy olyan ajándékot kapott, amely talán a fentebb említetteknél is többet jelent számára. Megkapta ugyanis minden idők egyik legjobb európai kosárlabdázójának, a rendkívül fiatalon, 1993-ban, mindössze 28 évesen elhunyt Drazen Petrovicnak a mezét.

Petrovic édesanyja ezzel a gesztussal akarta megköszönni a történelmi sikert Dragicnak. Az eset érdekessége, hogy a jugoszláv klasszis a 3-as mezben játszott a New Jersey Netsnél és a szlovén játékos is ebben szerepelt a válogatottban.

A Miami Heat klasszisa könnyeivel küszködve elmondta, fiatalként a szlovén származású, de a jugoszláv, majd a horvát válogatottban szereplő Petrovics volt a példaképe.  Külön kiemelte, mekkora szerepe volt Petrovicnak abban, hogy tudásával és hozzáállásával az NBA-ben utat nyitott számukra.

További tartalmak