Musorujsag
Élő Eredmények

Illetéktelenek a pályán: lefizették az őrt, vizsgálat indult

Channel News Asia
Megvesztegettek egy pályabírót, hogy beléphessenek a szingapúri versenypályára – fotójuk közzététele után vizsgálat indult ellenük.

Bármennyire is „Facebook-gyanúsnak” ítélték a fotót, vele és az elkészítésének módjával dicsekedni talán hiba volt. A Szingapúri Nagydíj szervezői ugyan szigorúan tiltják, hogy civilek tartózkodjanak a versenypályán a hétvége alatt, egy F1-rajongó pár – már a napi események után – nem tudott ellenállni a kísértésnek, és mindenképpen akart egy képet az éjszakai futam helyszínéről.

El is készítették, föl is tették a Facebookra, és még azt is elmesélték, hogyan csinálták. „Hajnali háromkor történt. Lefizettük a biztonsági embert, hogy engedjen be minket a pályára. Nemcsak hogy belement, még el is készítette a fotót. A nem F1-rajongók ezt nem fogják megérteni, de a legtöbbünk igen” – írták a később aztán törölt poszthoz.

Az azóta már törölt fotó (Forrás: Channel News Asia) Az azóta már törölt fotó (Forrás: Channel News Asia)

Nem voltak azonban elég gyorsak az eltávolítással ahhoz, hogy a szingapúri illetékesek ne indítsanak vizsgálatot a történtek kapcsán. Nemcsak a pár, a biztonsági személyzet tagja is vétett a szabályok ellen. „A vendégeink biztonsága mindennél előrébbvaló számunkra, ezért komolyan vesszük a vesztegetés vádját” – nyilatkozta a Channel News Asia című lapnak a pálya szóvivője.

Nem ez lesz az első eset, hogy kilátogató szurkolóknak gyűlik meg a baja a hatóságokkal. Két éve egy ittas állapotban lévő férfi sétálgatott a pályán a verseny alatt, amiért a brit férfinek később hat hetet kellett fogdában töltenie. Illetéktelen behatolóként eddig csak egyvalaki úszhatta meg merészségét következmények nélkül: 2016-ban egy óriásgyík sétált el Max Verstappen autója előtt… Az előző év egyébként ilyen szempontból mozgalmasnak bizonyult, a vasárnapi versenyen ugyanis egy törmeléket eltávolítani igyekvő pályabíró is riogatta Nico Rosbergéket a célegyenesben.

További tartalmak