Musorujsag
Élő Eredmények

Brawn: Vettel még bajnok lehet!

Brawn: Vettel még bajnok lehet!

F1i
Bár a szingapúri kieséssel Sebastian Vettel 28 pontos hátrányba került Lewis Hamiltonnal szemben, vagyis olyan messzire került tőle a bajnoki cím, amilyen messze idén még nem volt, a Forma–1 sportigazgatója, Ross Brawn úgy érzi, a német még elhódíthatja a végső győzelmet.

A vörösöknek minimális veszteségekkel sikerült „túlélniük” a belga és az olasz hétvégét (egyik pálya sem kedvezett autójuknak), Szingapúr előtt pedig szinte mindenki őket tartotta első számú esélyesnek. Vettel meg is szerezte a rajtelsőséget, a futam azonban már a start pillanatában véget ért számára, az azóta oly sokat emlegetett balesetnek köszönhetően.

A futamot végül Hamilton nyerte, aki ezzel 28 pontosra növelte előnyét (a Magyar Nagydíj után még 14 egységnyi lemaradásban volt), és sokak szerint hatalmas lépést tett a bajnoki cím felé, a következő helyszínek ugyanis inkább a Mercedesnek fekszenek majd. A Ferrari persze nem fogja feladni a küzdelmet – ezt a versenyzők és a csapat vezetői is jelezték a szingapúri baki után –, és egyelőre a „külsősök” közül sem írja le mindenki a csapat esélyeit.

Ross Brawn (Fotó: XPB) Ross Brawn (Fotó: XPB)

„A világbajnokság még egyáltalán nem ért véget!” – hangsúlyozta az F1 idén kinevezett sportigazgatója, Ross Brawn, aki évekig dolgozott a Ferrari csapatvezetőjeként. „Hat verseny még mindig hátravan, és Vettel valamint a Ferrari pedig van olyan jó, hogy önerőből is képes megszerezni a világbajnoki címet” – tette hozzá a brit szakember.

Hozzátette, a négyszeres világbajnok és a klasszikus istálló párosa arra az időszakra emlékezteti, amikor Michael Schumacherrel dolgozott a Ferrarinál (és a csapat sorra nyerte a bajnoki címeket) a 2000-es években. „Nem vonatkoztathatok el attól, hogy ez a páros a saját ferraris időmre emlékeztet. Sebastian nagyon hasonlít Michaelre abban, ahogy a csapat mellé áll, és ahogy saját magát is az istálló részének tartja. Ugyanazt a fegyelmet és koncentrációt látom benne is. Továbbra is kemény csata várható közte és Lewis között, és ha nyer, meg fogja érdemelni” – hangsúlyozta.

Ami az esélyeket illeti, Vettel honfitársa, Nico Hülkenberg is hasonló véleményen van. „Bár Sebastian nem szerzett pontot, Lewis pedig növelte az előnyét, a bajnokság még nem ért véget” – írta a német Sport1 oldalán vezetett rovatában. „Ha Lewis egyszer pont nélkül marad, Sebastian pedig megszerzi legalább az egyik dobogós helyezést, ismét minden nyitottá válik. Még mindig hátravan hat nagyszerű verseny. Nem mondhatjuk, hogy lefutott a küzdelem” – folytatta.

Nico Hülkenberg (Fotó: XPB) Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)
Borítókép: Sebastian Vettel (Fotó: XPB)

További tartalmak