Musorujsag
Élő Eredmények

Pályafutása legnehezebb évére tekintett vissza világbajnok öttüsázónk

Pályafutása legnehezebb évére tekintett vissza világbajnok öttüsázónk

M4 Sport
Pályafutása egyik legnehezebb évére, két nyári vb-re, sérüléseire és magánéleti nehézségeire tekintett vissza a 45. Katonai Öttusa Világbajnokságról egyéni aranyéremmel hazatérő Marosi Ádám a Sportreggeli pénteki adásában.

„Nehéz volt az elmúlt egy évem, sok minden történt, sérülésekkel bajlódtam. Június közepén kezdtem a versenyszezont az országos bajnoksággal, az Európa-bajnoki hatodik helyezést bármikor aláírnám, a világbajnokság nem a tervek szerint sikerült, a katonai világbajnokságig eltelt három hétben nagyon padlón voltam” – tekintett vissza az elmúlt hónapokra az olimpiai bronzérmes, többszörös vb-aranyérmes Marosi, aki Berkesi Judittal beszélgetett az M4 Sport stúdiójában.

A hagyományos, illetve a katonai világbajnokságon – amelyen 2005 után vett ismét részt magyar különítmény – nyújtott teljesítménye között egyértelműen a vívás jelentette a különbséget – de a teljes magyar csapat kiválóan szerepelt, hiszen egyéniben az aranyérmes Marosi mögött Kasza Róbert ezüst-, Tomaschof Soma pedig bronzérmet nyert, így csapatban is az első helyen végeztek.

A sérülések mellett Marosi az elmúlt évben magánéleti problémákkal is küzdött, februárban ittas vezetés miatt vonták felelősségre. Erről azt mondta, egy szakember rakta helyre a fejét, hogy megfelelően kezelni tudja a magánéleti dolgait, valamint sérüléseit.

„Azt nem tudom garantálni, hogy a jövőben minden flottul fog működni, de ráléptem egy olyan útra, ami a következő három évre nézve biztató lehet. Az ember tervez, isten végez, ezt nagyon megtanultam az elmúlt egy évben, remélem, hogy túl vagyok a nehezén, csak előre tekintek és próbálok mindent múltbéli eseményt pozitívra átkonvertálni, tanulni a régi dolgokból” – tette hozzá Marosi.

További tartalmak