Musorujsag
Élő Eredmények

Csokitortával lepte meg Kim Rasmussent a kéziválogatott

Csokitortával lepte meg Kim Rasmussent a kéziválogatott

M4 Sport/m4sport.hu
Mindössze négy napja van a Koszovó elleni Eb-selejtező előtt a szövetségi kapitánynak, hogy összerázza a lányokat, akik a nagy hajtás közepette sem feledkeztek meg Kim Rasmussen születésnapjáról.

Javában zajlik a felkészülés a selejtezőkre, a munka mellett azonban egy kis ünneplésre is jutott ideje a női kézilabda-válogatottnak a szövetségi kapitány születésnapja alkalmából. Annak ellenére, hogy a dán mester már öregembernek tartja magát, ezért már nem is számolja és ünnepli szülinapjait, a lányok egy csokitortával kedveskedtek a mesternek.

A következő napok viszont már nem az ünneplésről, hanem a koncepció gyakorlásáról és a részletek kidolgozásáról szólnak majd. A szakember tudja, nem ez a legizgalmasabb része a felkészülésnek, ám nagy hangsúlyt fektetnek ezekre, hiszen nagyon fontos ismerni a taktika minden egyes elemét.

A kapitány egyelőre bő, 22 fős kerettel dolgozik, de folyamatosan keresi azt a 16 játékost, aki szerepet kap majd a kontinenstornán. A siófoki Mazák-Németh Csilla második alkalommal vesz részt a válogatott összetartásán, és amondó, lassabb, kellemetlen játékot várhatunk a koszovóiaktól. A tapasztalt Eb-résztvevő Kovacsics Anikó és Kim Rasmussen a koncentrációban látja a siker kulcsát.

„Koszovó ellen a koncentráció megtartása lesz a legfontosabb feladat. Nyilván nem kérdés, hogy nyerni fogunk, de az, hogy folyamatosan koncentráljunk és a védekezést feszesen tartsuk, ugyancsak nagyon fontos lesz” – fogalmazott az M4 Sportnak hozzátéve: a fehéroroszok elleni meccsen is győzelmet vár a lányoktól.

A válogatott szeptember 27-én az Elek Gyula Arénában kezdi meg az Eb-selejtezősorozatot Koszovó ellen, majd október 1-jén Minszkben Fehéroroszországgal szemben lép pályára.

A magyar női válogatott kerete:
Kapusok: Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (Érd), Kiss Éva (Győri Audi ETO)
Jobbszélsők: Bódi Bernadett (Győri Audi ETO), Klujber Katrin (Dunaújvárosi KKA), Lukács Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Irányítók, átlövők: Görbicz Anita (Győri Audi ETO), Háfra Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), Klivinyi Kinga (Érd), Kovács Anna (Dunaújvárosi KKA), Kovacsics Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), Mazák-Németh Csilla (Siófok KC), Pálos-Bognár Barbara (Budaörs), Szekeres Klára (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szöllősi-Zácsik Szandra (Budaörs), Tomori Zsuzsanna (Győri Audi ETO)
Beállók: Kisfaludy Anett (Érd), Mayer Szabina (Alba Fehérvár KC), Sirián Szederke (DVSC-TVP)
Balszélsők: Gávai Szonja (Érd), Hársfalvi Júlia (DVSC-TVP), Schatzl Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen
Edző: Siti Bea

További tartalmak