Musorujsag
Élő Eredmények

Két év alatt két osztályt lépne a Fradi BL-hőse

m4sport.hu
Visszatértek a régi szép idők a tiszakécskei labdarúgásban. A stadion és a környéke megszépült, igazi sportligetet alakítottak ki a Tisza partján. Az arénát kibővítették, fedett lett az 1700 férőhelyes főlelátó, amelyet akár az NB I-ben is megirigyelhetnének. A hazai meccsekre 1000-1200 ember látogat ki rendszeresen.

Nemcsak a létesítmény színvonala emelkedett, de a csapat is ugrott egy szintet az elmúlt szezonban. A Tiszakécske veretlenül megnyerte a megyei I. osztályú bajnokságot, majd a kapott gól nélkül abszolvált osztályzós párharc után feljutott az NB III-ba.

Az m4sport.hu stábja a játékosokat, a szakmai igazgatót, Nyilas Eleket és a vezetőedzőt, Szabó Istvánt kérdezte a további célokról.

„Igény az biztosan lenne a magasabb osztályra is. De egyértelmű, hogy nekünk a realitások talaján kell maradnunk, mi az, amit még elbírunk, mi az, ami még elviselhető. Szépen járjuk a magunk útját, én azt gondolom, hogy az NB II. nem elképzelhetetlen a számunkra” – mondta a kécskeiek szakmai igazgatója, Nyilas Elek, aki hozzátette, nem szeretnének túl nagy terhet rakni a játékosok vállára. „Úgy szoktam fogalmazni, hogy ha megnyerjük, az nem baj.”

A Duna Aszfalt TVSE hét forduló után a 2. helyen áll az NB III. Közép-csoportjában, s minden feltétel adott a következő osztályváltásra. Érdekesség, hogy bár Bács-Kiskun a legnagyobb megye Magyarországon, mégis az NB III-as Tiszakécske a legmagasabban jegyzett labdarúgócsapat.

További tartalmak