Musorujsag
Élő Eredmények

Két újonc a válogatottban – íme Bernd Storck teljes kerete

Két újonc a válogatottban – íme Bernd Storck teljes kerete

mlsz.hu
A hétvégi bajnoki fordulót követően véglegesítette az itthonról meghívott labdarúgók névsorát Bernd Storck, így kialakult a magyar labdarúgó-válogatott Svájc és Feröer-szigetek elleni kerete.
Bernd Storck pénteken hirdette ki azon légiósok névsorát, akikre számít a Svájc és Feröer-szigetek elleni vb-selejtezőkön, hétfőn pedig további tizenkét, az OTP Bank Ligában játszó labdarúgót nevezett meg a hátralévő két vb-selejtező keretébe.

Légiósaink közül a támadósorból Szalai Ádám sérült, Priskin Tamás eltiltott, Nemanja Nikolics pedig továbbra is a Chicago Fire-ban előtte álló feladatokra szeretne koncentrálni. A két rendelkezésre álló, és korábban is kerettag Böde Dániel és Eppel Márton mellé a diósgyőri Ugrai Rolandot hívta meg Bernd Storck, míg egy sorral hátrébb Sallai Roland is csatlakozik a kerethez. Ugrai korábban már volt tagja a bő keretnek, de tétmérkőzésre készülő csapatba még nem kapott meghívót korábban.

A portugálok ellen ötödik sárga lapjukat begyűjtő két játékos közül nemcsak Dzsudzsák Balázsra számít a kapitány, hanem Fiola Attilára is, hiszen a selejtezősorozatot záró Feröer-szigetek elleni mérkőzésen már mindketten pályára léphetnek, amennyiben Bernd Storck szerepeltetésük mellett dönt.

Ugrai Rolnad, magyar labdarúgó-válogatott (Fotó: mlsz.hu) Ugrai korábban már volt tagja a bő keretnek, de tétmeccsre készülő csapatnak most először tagja (Fotó: mlsz.hu)

„Vasárnap napközben érkezik meg Telkibe a kerettagok többsége, hétfőn és kedden Telkiben zajlik a felkészülés – vázolta a mieink programját az mlsz.hu-nak Bernd Storck, szövetségi kapitány. – Szerdán délután utazunk el Bázelbe, ahol szombaton este lépünk pályára Svájc ellen. Vasárnap repülünk vissza Magyarországra, hiszen kedden este a Groupama Arénában vár ránk a selejtezősorozat utolsó mérkőzése Feröer-szigetek ellen.”

A svájciak ellen jövő szombaton Bázelben játszik a magyar válogatott, amely három nappal később a feröeri csapattal szemben a Groupama Arénában zárja a jövő évi oroszországi vb selejtezősorozatát, de a továbbjutást már nem harcolhatja ki. Az M4 Sport és az m4sport.hu mindkét mérkőzést élőben közvetíti.

A keret tagjai:
Kapusok:
Gulácsi Péter (RB Leipzig)
Kovácsik Ádám (Videoton FC)
Megyeri Balázs (Greuther Fürth)

Védők:
Bese Barnabás (Le Havre)
Botka Endre (Ferencváros)
Fiola Attila (Videoton FC)
Guzmics Richárd (Csenpien)
Hangya Szilveszter (Vasas)
Kádár Tamás (Dinamo Kijev)
Korhut Mihály (Hapoel Beer-Seva)
Lang Ádám (Dijon)

Középpályások:
Dzsudzsák Balázs (al-Vahda)
Elek Ákos (Kajrat Almati)
Lovrencsics Gergő (Ferencváros)
Márkvárt Dávid (Puskás Akadémia)
Nagy Ádám (Bologna FC 1909)
Nagy Dániel (Újpest FC)
Pátkai Máté (Videoton FC)
Sallai Roland (APOEL)
Stieber Zoltán (DC United)
Varga Roland (Ferencváros)

Támadók:
Böde Dániel (Ferencváros)
Eppel Márton (Budapest Honvéd)
Ugrai Roland (DVTK)

További tartalmak